[]

Trafik Kazası - Suç kimde?

Görseldeki ana caddede mavi renkli araçların şeridinde yoğun trafik vardı.
Kırmızı renkli araç benim çarpan araç sarı.
Sıkışık şeritteki bir araç bana yol verince dönüşe başladım ve sağdan gelip bana çarpan aracı da görüyordum ve dönüş yapacak kadar aramızda mesafe vardı.

Eşimin söylediğine göre adamın kafası öne eğikmiş, muhtemelen telefona bakıyordu.
Yani hiç yavaşlamadan ve fren yapmadan direkt benim sağ çamurluk tarafından çarptı.
Kaza sonrası ilginç bir şekilde iki araç da yanyana paralel bir konum aldı.

Tabi telefona baktığını ispat etmemiz çok zor. Herhangi bir fren izi yok çünkü fren yapmadığına adım gibi eminim.

Diğer taraftan adam ana yoldan geliyor bu nedenle her türlü kusur bende çıkar gibime geliyor. Sizin görüşünüz nedir?

Kroki i.ibb.co
Kaza sonrası (kahverengi araç benimki) i.ibb.co

 
Geçmiş olsun. sizlerde yaralanma vb olmaması işin en ve tek güzel yanı olsun. mala gelen bir şekilde halledilir.
kısıtlı bilgimle, yan yoldan çıkanın ana yoldakine yol vermesi gerektiğini söyleyebilirim. sizin çıktığınız yer sokak, diğeri caddeyse diğerinin önceliği var. orası 4 yol ağzı değil de 3 yol ağzı ise siz dönüyorsunuz o düz gidiyor, öncelik onda. 4 yol ağzıysa ve kontrolsüz kavşaksa (ikinizden birine 'dur' veya 'yol ver' yoksa) diğeri sağda olduğundan yine öncelik onda. telefona bakıp yola bakmadığını ispatlayabilirseniz sizin için hafifletici bir durum omur mu emin değilim.
şöyle düşünün: bir arabaya, takip mesafesini koruyamayıp arkadan çarptınız. kusur tamamen sizde. öndeki aracı kullananın ehliyeti sahibi olmaması sizin hata oranınızı, kusur paylaşımını etkilemiyor, yine %100 siz kusurlu oluyorsunuz. denetim vb sıkı olup da ehliyetsiz adam trafiğe çıkmayaydı bu kaza olmazdı diyemiyoruz.
  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (22.09.23 08:02:21) 
Suç sizde. Tali yoldan çıktığınız için. Ana yoldaki araca yok vermek zorundasınız.
Geçmiş olsun, canda bir şey yoksa gerisi mühim değil

  • etna  (22.09.23 08:18:08) 
Kağıt üstünde suç size kalıyor evet, yolda ışık olmadığını varsayarsak pratikte de nasıl ki krokideki mavi araçlar size yol verdiyse sizin de sağınızı kontrol edip hiç de duracak gibi olmayan o sarı araca yol vermeniz gerekirdi.

Bir de fotoğrafta size çarpan araç sağ şeritten geliyormuş gibi duruyor. sola dönerken döndüğünüz yoldaki sağ şeride mi giriyordunuz? Eğer öyle yapıyorsanız bu da sizin payınıza hata olarak yazılır. Sol şeride giriyor olmalıydınız.

Geçmiş olsun.
  • akhenaten  (22.09.23 08:19:30) 
@akhenaten
gidiş geliş birer şeritlik yol.
kaza sonrası benim araç biraz orta yerde kaldı.
  • lazpalle  (22.09.23 09:08:04 ~ 09:10:00) 
suç sizin, ana yol önceliklidir


  • mirty  (22.09.23 09:14:30) 
anayol olmasa dahi suç sizde, sarı aracın solundan geliyorsunuz. kontrolsuz kavsaklarda geçiş üstünlüğü sağdan gelen araçtadır.


  • hasansabbah  (19.12.23 17:46:20) 
%100 sizde malesef.


  • cooperr  (19.12.23 17:51:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.