[]

%50 Faize Yatırmak vs Dolar Almak

Vadeli Türk Lirası hesaplarına geçişte %50 faiz veriyorlar. Sizce hangisi daha mantıklı, faize yatırmak mı dolar almak mı?




 
vadene bağlı ama kağıt paraya yatırım yapılmaz.
illaki bir şey alacaksan dolar yerine fizki 24 ayar külçe altın alabilirsin.

  • gibicibicis  (21.09.23 19:21:54) 
Hocam bir arkadaşım bugün kkm dönüşü 55 aldı. Az bi bekleyin haftaya size de gelir o teklif. Şahsi fikrimi sorarsanız ben kkm’de değilim dövizdeyim. Dolar 28-28,5 olursa düz mevduata 50 verirlerse tl geçerim çünkü o zaman faizler daha da artmış olur ve doların artma ihtimali oldukça azalır (mevduat enf’a göre) zaten reel olarak tl’nib değer kazanmasını bekliyor benim takip ettiğim fon yöneticileri (yani ekranda usd/try tabiki artar ama faiz ve enf altında). Sonuç olarak, bence bir kaç gün daha bekleyin


  • avatar is back  (21.09.23 19:49:59) 
gerçek enflasyonun %100 üzerinde olduğu ülkede bir %50 faizi paranızı eritir. Dolar da baskılanıyor, evet seçim sonrası kesin salacaklar ancak o zamana kadar vadeniz var mı. O ayrı bir konu ki bir de doların kendi enflasyonunu da unutmamak lazım.

Burada dolar bazlı ucuz kalmış varlıklara yatırım yapabilirsiniz, yani bu vadenize göre altın olabilir, yada bütçeniz yetiyorsa, fırsat bir yerden tarla veya arazı de size enflasyon üzerinde getiri sağlayabilir.
  • Rao  (22.09.23 00:19:48) 
Enflasyon hızla düşecek gerçek enflasyon yüzde 100 geçen seneki bir vaka idi.

Tarla olabilir uzun vade yerine göre ama gayrimenkul ve araba ile TL faiz arasında belirgin bir fark kalmayacak. Sadece stresi kalacak bunu son 2 ayki araba ve gayrimenkul fiyatlarındaki değişimden takip edebilirsin.
  • fistikthecat  (22.09.23 06:48:40) 
%50 kaç aya veriyorlar hiç görmedim


  • ShadowOfMoon  (22.09.23 08:48:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.