[]

Evdeki koltuklarınızda örtü kullanıyor musunuz? Fiyatlar vs. koruma alma?

Merhabalar

4-5 ay önce salona çok kullanmadığım bir oturma takımı almıştım.

Fiyatlar vs. acayip artıyor ve artık 2 katına bile alamam bu takımı. Bu nedenle koruyucu bir örtü kullanmak istiyorum ikili koltuk ve berjerlerde.

Fakat örtü biraz eskide mi kaldı sizce? Siz hala koltuk örtüsü kullanıyor musunuz?

 
ben kullanıyorum. örtünün eskide kalmasını pek umursamıyorum, bence işlevsel :)

bu arada koltuklar eskimesin diye değil, örtüleri sık sık makineye atabildiğim için işime geliyor.
  • asisamus  (21.09.23 17:45:54) 
Aksine. O kadar para verip beğenerek aldığım koltuğu hayatta örtmem. Göz zevki > para


  • ruhen hastayim ben  (21.09.23 17:51:02) 
ben de her hafta yıkayıp değiştirebildiğim için ve kolay temizlendiği için örtü kullanıyorum. ayrıca sigara içen biri olduğum için kül vs dökülmesi durumunda ya da evde kedi köpek vs yaşaması durumunda tüy temizliğinde örtü çok daha rahat bir çözümn. neredeyse etrafımdaki tüm arkadaşlarımın evlerinde de koltuk örtüsü oluyor, sanırım temizlik en önemli etken.


  • hypathia  (21.09.23 18:11:01) 
Valla ben nasıl yataklarımızı örtüp haftalık nevresimleri yıkıyorsak özellikle sürekli kullandığım kanepeyi de aynı şekilde görüyorum. Benim mantığıma göre koltuğu örtüp örtüsünü düzenli değiştirmiyorsak aynı şeyi yatağa da uygulayabiliriz.


  • denizgonen  (21.09.23 19:01:03) 
bazı döşemeciler, üzerinde hiç kılıf yokmuş gibi dikim yapabiliyorlar. öyle bir ustaya denk gelirse yaptır.


  • etna  (21.09.23 19:27:29) 
Kullanıyorum. Koltuk örtüleri artık eski çekyat döşemelikleri gibi olmak zorunda değil. İnce dokuma, desensiz, yumuşak olanları tercih ediyorum. Koltuk, kılıflı bir model ve her parçası yıkanabilir olmasına rağmen çok çabuk kirleniyor ve o sıklıkta değiştirmek meşakkatli. Yıpranma payını da düşününce örtü, pratik ve temiz oluyor.


  • from where i ride  (22.09.23 08:24:22) 
Kullanmıyorum. Şu ana kadar güzel bir koltuk örtüsü hiç görmedim. Koltuklarım keten, keten olmasını seviyorum. Üzerini örtsem başka bir kumaşa oturmuş olacağım. 3-4 ayda bir koltuk yıkamacı çağırıyorum, öyle temizletmiş oluyorum.


  • irene  (22.09.23 10:58:21) 
Ben koltuğu aldığım yerden aynı zamanda koltuğun kendi kumaşından satın alıp örtü diktirdim. Örtü olup olmadığı belli bile olmuyor.

İkea'dan falan aldıysanız böyle bir şansınız olmaz heralde ama mobilyacıdan aldıysanız büyük ihtimal ellerinde kumaş vardır.
  • akhenaten  (22.09.23 11:47:39) 
hazır eşyalı evde oturuyorum. Evi tuttuğumda koltukları da yıkattım ama yine de örtü kullanıyorum. Kendi beğenip aldığım koltuklar olsa kullanmazdım ama muhtemelen


  • nundu  (22.09.23 12:04:46) 
Eskimesine üzüleceğim kadar pahalı koltuk almıyorum. Paralayanileceğim, yıpranınca yenisini alabileceğim koltuk alıyorum.
Yani örtü kullanmıyorum.

  • zimbirik  (22.09.23 13:38:06) 
koltuk yıkattırmak kadar zor bişey yok.

günlükte örtü hep kullanıyorum, temizlik içinde örtü kullanmak daha avantajlı, bişey mi dökültü at yıka ser. biraz yaşam kalitesi ile alakalı ya, ben koltuk sürekli sildirmem lazım gözü ile bakarım örtük kullanmazsam, sürekli oturduğum yer illaki pislenicek o singerler falan köpürterek yıkanmadan silinerek bile temiz olmaz bence (ps. temizlik hastası asla değilim)

etrafımda da yeni evlenen arkadaşlarım, teyzeler evcil hayvan sahipleri herkes örtü ile kullanıyor.
trendyolda çok örtü modeli yok, hep karşına çıkan likralı düz ya da büzgülü modeller biraz ince, semt pazarında oluyor bakırköy cumartesi pazarında güzel koltuk örtücüler var hatta altı silikonlular kaydırmazlar var hemde çok sade şık modeller.

evcil hayvan var diye ben pazardan 1200 tl ye çok dandik likralı tüm koltuğu kaplayan(trendayoldaki en çok çıkanlar) aldım, koltuğu düz renk ile kaplıyorum üzerine güzel bir model örtüyü üçgen seriyorum.

koltuk eskimesi ile alakalı değil tamamen temizlik gözü ile bakyıyorum örtü kullanmaya güzel modeller var
  • eja  (25.09.23 15:26:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.