[]

Çamaşır makinası kovadan su çeker mi?

Diyelim ki böyle bir şeye ihtiyaç duyduk. Çamaşır makinasının gelen su borusunu bir depoya veya su dolu kovaya daldırdık, ordan su çekebilecek dahili bir pompası varmı yoksa basınçlı gelen şebeke suyu olmak zorunda mı?




 
pompa yok, şebekeden su almak zorunda. illa kovadan çeksin isterseniz kovayı yukarı koyup sifon oluşturabilirsiniz. ama onda bile gelen su basıncı düşük olacağından bazı makineler hata verebilir.


  • shadowfollower  (21.09.23 16:35:02) 
vana sistemi var musluk gibi aç kapa yapıyor.yani kovadan çekmez.


  • deepex  (21.09.23 16:40:44) 
Sorunuza tam olarak cevap değil ama bildiğim kadarıyla deterjan gözünden de ekleyebiliyorsunuz suyu. Emin değilim ama öyle olsa gerek. Bir araştırmak lazım.
Şu linkte sizin sorununuza benzer bir durum var sanırım.
washerhouse.com
  • michael_knight  (21.09.23 16:49:26) 
kovayı makiden yükseğe koyup, su borusunu kovanın altına delik açıp yerleştirirseniz (yerçekimi beslemeli) belki o zaman olur.


  • inheritance  (21.09.23 16:51:59) 
Genel olarak maalesef hayır, belki de bu iş iç özel üretilmiş bir model olabilir dünyada bir yerlerde.

Girişinde selenoid vana var ve elektrik akımı gelince açıyor ve kapatıyor o kadar.

Deterjan gözünden su ekleme olmaz maalesef, çünkü makinenin su girişinde ne kadar su aldığını ölçen basit bir manyetik sistem var. Bu girişteki ölçme sistemi yeteri kadar suyu alınca elektronik kart su girişini kapatıyor.

Deterjan gözünden su koyarsak makine su aldığını anlayamaz ve yıkamaya başlamaz. Belki de buna uygun olan modelelr vardır o kadar da emin konuşmayayım ama genelde böyl çalışır makineler.

Kova veya depoyu yükseğe koyup yer çekimi etkisi ile suyu bağlamak en mantıklı olanı.
  • John Bloor  (21.09.23 18:03:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.