[]

akan çatı ve müteahit sorumluluğu

Kiradayım. Bina yeni.
Çatı katıyız. Teras duvarlarından su akıyor duvarlar falan rezil durumda. Zemine de yürüdü.
Ev sahibiyle konuştuk müteahhitin yaptırması lazım diyor yeni olduğu için kusurlu mal diyerekten.

Ev sahibi yurtdışında yaşlı. Yeğeni ilgileniyor o da çok alakalı değil.

ben de insiyatif aldım müteahiti aradım. Yaz başından beri şu hafta bu hafta, yok usta bulamadım diye öteliyor. İnşaatçı çok ailede, o yüzden usta da buldum yolladım adama.

Bugün yine aradım dedim artık nolcak bu iş. Dedi çok fiyat çektiler gerekirse yaptırmayız.

Dedim hukuken bunu sen öyle ya da böyle ödeyeceksin, bir de uğraşacaksın masrafıyla ödeyeceksin sonra. Sen bi de esnafsın baharda yarı fiyatına yaptıracaktın şimdi fiyatlar aldı yürüdü.

Adam beni engellemiş şaka gibi:D

Ben şimdi kiracı olarak bu işi mahkemeye taşıyabiliyor muyum. İş inada bindi çünkü ev sahibinin de çok anladığı yok

 
sizin işiniz ev sahibi ile. ev sahibine noterden tebligat gönderin. tamir edilmezse evden çıkacağınızı söyleyin. bir avukata danışsanız iyi olur.


  • inheritance  (21.09.23 16:46:36) 
daire içi şahsi mesele olmayıp çatı yani ortak alan kaynaklı bir mesele olduğundan yönetim yaptırmak zorunda. siz bina yönetimine yaptırın, yönetimin müteahhite mi daire sahiplerine mi yansıtacağıyla ilgilenmeyin hiç.


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (21.09.23 16:57:35) 
çatı dubleks olduğu için ortak alan değil, dairenin alanına katılmış çatı. Yoksa binanın sorunu evet.


  • anten  (21.09.23 17:10:08 ~ 17:10:29) 
Hukuken süreç nasıl olur bilmiyorum ama dediğiniz gibiyse ev sahibinin sorunu. Siz yaptırıp kiradan düşün. Öncesinde noterden tebligat falan gerekli mi o konuyu hukukçuya danışmak lazım tabii. Evdeki problemi de resmen belgelemek gerekir herhalde.


  • orient blue  (21.09.23 17:14:23) 
Çatının kendisinde bir problem varsa, çatı katı da olsanız bu işin muhattabı bütün bina oluyor olması lazım. Sizin kullandığınız terasın içinden aşağıya akıyorsa o zaman sizin olabilir.


  • yeninesiltupcu  (21.09.23 17:24:02) 
Çatı arası da olsa dışarıdan su girmesi yönetim kurulunun sorumluluğunda.
Yasal olarak müteahhit bu tip problemlerden 5 yıl süreyle sorumlu.
Yine yasal olarak sen ev sahibinden, ev sahibi yöneticiden, yönetici müteahhitten onarımını isteyecek. Mahkemeleşme de bu sıra ile olacak.
Ev sahibinden çatı probleminin onarımını yasal süreçte takip için diye vekalet alıp yönetimi mahkemeye ver. Ya da böyle yapacağıma deyip yöneticiye söyle, o, müteahhidi mahkemeye versin.
  • Mirket  (21.09.23 22:11:35) 
yasal olarak müteahhit sorumlu. evin garantisi var sonuçta yeni ev. bunu da ev sahibinin müteahhit ile çözmesi gerekiyor.


  • faaip de oiad  (22.09.23 00:04:19) 
siz ev sahibine, ev sahibi site yönetimine sonra site yönetimi müteahhide olarak ilerlemeli.


  • piotr  (22.09.23 10:40:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.