[]

evden çıkma taaahüdü hakkında

3 seçenek olarak soracağım

1- 1 temmuz 2022de kontrat yaptık. 1 temmuz 2022de aynı gün taahhüt imzaladık, "2025te boşaltacağıma dair imza atıyorum" tarzı. geçerli olur mu?

2- 1 temmuz kontrat, ama öncesi yani 30 haziran mesela taahhüt olursa geçerli mi çünkü eve girmeden atılmış gibi oluoyr

3- 1 temmuz kontrat. 2 temmuz taahhüt imzalanmışsa geçerli mi?


o tarih geldiğinde boşalt dediğinde boşaltmayınca dava açacak ev sahibi ve sonraki süreç nedir tam olarka, kazanırsa masrafları kiracı mı öder? Başına gelen oldu mu.

teşekkürler

 
1. de tarih yok ve aynı gün imzaladığınızı ispat edemiyorsanız geçerlidir diye biliyorum.
mahkeme masraflarını vs de kaybeden taraf öder.

  • elorelia  (21.09.23 11:03:55) 
Taahhütnamenin kiracının serbest rızası ile atılmış olması gerekiyor. Kontrat ile aynıbeya daha eski bir tarihte alınmış olan taahhütnameler serbest rızayı kanıtlayamıyor. Kontrat için şart koşulmuş gibi kabul ediliyor. Haliyle taahhütname bu 2 durumda (Senin 1. ve 2. senaryon) geçersiz oluyor.

Kontratın düzenlendiği tarihten sonraki herhangi bir gün düzenlenmiş taahhütname ise kiracının serbest iradesi ile imzalanmış kabul ediliyor. Ertesi gününden itibaren. (3. senaryon) Haliyle taahhütnamede belirtilen tarihte konutun tahliye edilmesi gerekiyor.

Taahhütnamenin düzenlenme tarihi ve imzaları geçerliyse tahliye tarihi boş bırakılmış daha sonradan doldurulmuş olsa bile kiracının bu tarihte konutu tahliye etmesi gerekiyor. (Örnek davalar bu yönde)

Ancak detaylardan biri, Eğer yapılan kira sözleşmesi bir önceki sözleşmeyi yenilemek adına yapılıyorsa ve bu yeni sözleşme ile beraber yeni sözleşme ile aynı gün taahhütname de düzenleniyorsa o taahhütname geçerli sayılıyor.
(Örnek: 2 yıldır aynı evde kiradasın ve ev sahibi yeni sözleşme yapmak istiyor ve yeni sözleşme ile beraber taahhütname de hazırlıyor.) (örnek bir dava: www.erkolhukuk.com)
  • diyanet takvimi  (21.09.23 11:09:51 ~ 11:13:30) 
3. geçerli evliysen eşinde imza atması gerekiyor.


  • deepex  (21.09.23 16:56:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.