[]

iş mülakatında bunu söylemek negatif midir?

ben bir şirkete iş başvurusu yapmıştım, dedik ki iki hafta sonra görüşelim. ben de bu sırada başka bir şirketten gelen teklifi kabul ettim ve işe başladım. ama asıl istediğim şirket görüşme yapacağım şirketti, o yüzden bu görüşmeye de girmek istiyorum. şu an çalıştığım yer sektörde kulağa güzel gelen bir yer fakat ulan madem orda işe girdin sen yarın bizi de satarsın gibi bir intiba da oluşturmak istemiyorum. piyasanın durumu malum, bir iş bulmuşken kaçırmak istemedim, şirket de güzeldi ve girdim. siz ne düşünüyorsunuz burada çalıştığımı belirtme konusunda?




 
Ben başka bir yerde işe başladım demek durumunda değilsiniz ki? Gidin görüşün eğer anlaşırsanız yeni işinizi bırakıp diğer yere geçersiniz. Zaten sözleşmede yazsın yazmasın işverenler ilk iki ay deneme süresi diye milleti çıkarıp duruyor. Çok kafanıza takmayın, zaten sözleşmede de yazıyordur büyük ihtimalle kontrol edin. bu iki aylık deneme süresinde ayrıldığınız için de şirkete karşı bir sorumluluğunuz olmayacak (ihbar süresi vs. gibi).

Yalnız en doğrusu bu kabul ettiğiniz iş yeriyle görüşme sürecinde teklifi olumlu karşılayıp şu an başka bir yerle daha görüştüğünüzü atıyorum 3 gün içinde haber vereceğinizi söyleyip sonrasında haber beklediğiniz yere ulaşıp bir iş teklifi aldığınızı, süreci hızlandırabilip bilemeyeceklerini sormak ve ona göre karar vermek olurdu.
  • akhenaten  (21.09.23 10:36:25) 
negatif olur.
hiç bahsetmeyin.

  • nuisance  (21.09.23 10:48:06) 
sigorta girişi yaparken vs. isteseler göremezler mi orada çalıştığımı peki? sonradan bi de yalancı durumuna düşmek istemem.


  • asırlardır yandaş bir süredir çağdaş  (21.09.23 11:00:11) 
ben olsam görüşeceğim kuruma diğer x kurumundan iş teklifi aldığımı ve prensipte anlaşmak üzere olduğumu bu görüşmeyi gerçekleştirmenin iş etiğine aykırı olduğu için görüşmenin iptalini rica ederdim.

ama bunu telefonda yapardım karşı taraf beni çok istiyorsa zaten kendisi teklif ile gelirdi.
  • alp9900  (21.09.23 11:07:21) 
ne kadar buyuk bir sirket bilemiyorum ama iki ustte sordugunuz soruya iliskin olarak, sizi ise alan kisi ile, sigorta girisinizi yapan kisi bambaska insanlar/departmanlar. bir araya gelip boyle seyleri konusmuyorlar genellikle. ben de bir sorun cikacagini sanmiyorum. ama elbette bilemeyiz. insanlar birlikte ortaklik yaptigi sirketlerden kac yillik elemanlarini caliyor, is ortami bu, olur boyle seyler.


  • kassiopeia  (21.09.23 12:53:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.