[]

Startup konusunda tecrübeli arkadaşlara 1 adet soru

Biraz ironik oluyor farkındayım ama her türlü yoruma açığım :)

Şimdi startup'larda şöyle bi âdet var: işe alırken piyasadan daha düşük bir maaş teklif edip, karşılığında hisse veriyorlar. Bu sayede eğer şirket büyür ve satılırsa, toplu para alma şansı oluyor çalışanların.

Ben de zamanında bi startup'ta çalıştım. O dönem nakit akışı çok kötüydü, maaşlarımızı ödeyemedikleri için bütün çalışanları işten çıkardılar. Sonra kurucular kendi başlarına devam ettiler, bugün gördüm ki şirket satılmış :)

Benim hisseler vest oldu, yani çalışma süremi tamamladığım için aslında o hisseyi hakettim. Ama işten ayrıldım, satılırken işte değildim. Ama işten ayrılmak benim tercihim de değildi.

Bu durumda sizce ben paramı alır mıyım? Bu noktadan işi çevirip başarılı exit yapan pek şirket olmadığı için "genelde" nasıl oluyor bu işler hiç bir fikrim yok.

Para da nereden baksan bi ev parası eder. Heycanlandım durduk yere. Umutlanıyım mı?

 
sözleşmene bağlı.


  • orpheus  (21.09.23 01:11:41) 
Opsiyon sözleşmen çok kritik, işten istifa ettiğinde örneğin hak kazanamayacağın madde varsa ama sen istifa etmişsen kağıt üzerinde alamazsın.


  • fistikthecat  (21.09.23 07:44:40) 
Stock grant var, opsiyon değil. İstifa etmedim, şirket para ödeyemediği için işten çıktık.

Sözleşmeyi de inşallah kaybetmemişimdir :)
  • plutongezegendegilmi  (21.09.23 12:36:28) 
direkt sorun founderlara zaten siz ayrılmamıssınız bu tamamıyla sözleşmenize bağlı bir durum çünkü


  • mysql34  (21.09.23 12:58:31) 
İyi bir avukatla alırsın.

Benzer bir durumda biz alamadık çünkü option olarak sözleşmeydi avukat grant olsa olurdu demişti, sizinki hem grant hem de isteyerek çıkmamışsınız bence umutlanabilirsiniz.
  • Gradient_tabanlı_mor  (21.09.23 19:32:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.