[]

çocuk için gitar

5. sınıfa giden yeğenimin müzik dersinde kullanması için öğretmeni şu özelliklerde bir gitar istemiş. bütçeyi yormayacak ne tür gitarlar önerebilirsiniz? bir de yeğenim yaşıtlarına göre bir tık daha kısa ve zayıf. bu durumda mutlaka gidip deneyerek alması daha mı iyi olur?

- 4/4 tam boy klasik gitar
- sap ayar demiri olan model
- gül klavyeli model

 
müzik dersinde her öğrenciye gitar aldırıyorlarsa ilginç. Fakat ben de o yaşlarda başlamıştım ve çok severek devam ettim. Aile enstrümana yönlendirecekse gerçekten böyle bi gitar almak lazım, kötüleri çok kötü oluyor.

Model öneremem fakat çok kötü olmayan iş gören giriş gitarları 70-100 dolar civarında olur, kaç TL yapıyor hesaplayıp ona göre beklentinizi şekillendirin derim.

Valencia'nın modelleri iyiydi bi ara, Yamaha'nın giriş modelleri de iyidir ama onlar kaç para oldu bakmaya korkuyorum.
  • nhk ni youkosu  (20.09.23 23:09:32 ~ 23:10:39) 
Klasik gitar ve Truss Rod (Sap ayar demiri) kolay gelsin diyorum.

Nasıl bir modelde çıkacak acaba. Truss Rod genelde akustik (ve elektrik) gitarlarda görmeye alıştığımız bir şey. Klasikte genellikle olan bir şey değil. Genellikleyi geçtim hayatımda görmedim öyle bir şey. (Klasik çalıcısı değilim)

Ya inanılmaz spesifik bir şey istiyor hoca ya da biraz kafası mı karışmış acaba?

Bence truss rod boşverip makul bi gitar alacaksınız.

Yamaha C serisi çok düzgün öğrenci modelleriydi ama yamaha fiyat olarak türkiyeye gelirken saçma katlanarak geliyor. Dore satar yamahayı.

Lag gariban dostu düzgün gitarı makul fiyata veren bi firmaydı. Zuhal müzik distribütörü.

Ama tabi bunlar markalı gerçek enstrumanlar fiyatları makul desem de yine ucuz diyemeyiz. Bi de noname bin tane ucuz klasik gitar olacak kimisi gerçek enstruman gibi kimisi hiç değil zor iş.
  • hedep  (20.09.23 23:24:14 ~ 23:27:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.