[]

Trafik kazalarında karşı tarafın ehliyet, ruhsat, poliçesini almak gerekli?

Merhaba. Bugün ufak bi kaza geçirdim, karşı tarafın yüzde yüz kusurlu olduğu. Tutanak tuttuk, fotoğraflar çekildi. Kasko ve sigortayı (ikisini de farklı kurumlardan yaptırdım, neyse önemsiz detay) danışmak için aradım. Bilgilendirme yaptılar fakat kasko karşı tarafın ehliyetini, kasko (veya poliçe) ve ruhsat fotolarını aldınız mi dedi, hayır dedim, almalısınız, sorun çıkabilir gibi şeyler dedi. İşlem yapılır ama bi noktaya (sanırım hasarsızlık indirimiyle ilgili bir şey olabilir emin değilim) yansiyabilir, oradaki durumu leyhimizde kullanamayabiliriz gibi bir şey dedi. Böyle bir şey var mi gerçekten, şart mi? Adam vermeyedebilir ne biliyim. Arayıp isteyeceğim de zaten tutanakta her türlü bilgi var kişiye dair. Anlamadım. Bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler.




 
kazadan sonra tutanak tutulup ehliyet, sigorta ve ruhsat fotoğraflarını almanız gerek. dosyanız açılınca bunları da ibraz edip hasarı karşı tarafın sigortasından karşılayacaksınız.

tutanak tuttuğunuza göre gönderir zaten. göndermesi de gerek zaten. arayıp isteyin sıcağı sıcağına.
  • brkylmz  (20.09.23 19:51:13) 
Servise gidip dosya açtırırken karşının ehliyet ve trafik sigortasını istiyor servis. ayrıca, karşıdakinin ehliyetsiz biri olduğunu düşünün. bu durumda polis çağırmanız gerekirdi. Ya da tr sigortası olmadığını düşünün.


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (20.09.23 20:40:25) 
Evet var, gerekiyor. Kasko poliçenize bakarsanız kaza durumunda istenen evraklar diye bir başlık görebilirsiniz.


  • drmuhendis  (20.09.23 23:25:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.