[]

çalışıyorum ama yetim aylığım kesilmedi.normal mi yoksa sgk geç mi kaldı?

23 yaşında üni öğrencisiyim.
kardeşimle birlikte yetim aylığı alıyoruz.
yarısını o yarısını ben.

6 eylül'de işe girdim ve 4a sınıfından sigortalı oldum.
20'sinde aylık yatıyor ve bugün yattı tekrar.

yetim aylığının devam etmesi normal mi yoksa sgk geç mi fark ediyor?

ben çalışmaya başlayınca yetim aylığı kesilir diye biliyordum ama
internette ''artık çalışan çocukların yetim aylığı kesilmeyecek.'' adlı yazıyı okudum.
doğrusu nedir?

 
www.sgk.gov.tr
Hak sahibi çocuklara ölüm aylığı bağlama şartları aşağıda açıklanmış olmakla birlikte, 21/03/2018 tarihli ve 7103 sayılı Kanun ile hak sahibi çocuklar için yeni düzenlemeler yapılmıştır. Buna göre, 27/3/2018 tarihinden itibaren ölüm aylığı bağlanması talebinde bulunan çocuklardan 4/1-(a) kapsamında sigortalı sayılanlara; 18 yaşını, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaşını, yükseköğrenim yapması halinde 25 yaşını doldurana kadar aylık bağlanacaktır. Aylık almakta iken 4/1-(a) kapsamında sigortalılığa tabi çalışmaya başlayan hak sahibi çocukların da Kanunda belirtilen yaş ve öğrencilik nitelikleri devam ettiği sürece bağlanan aylıkları kesilmeyecektir.

  • kobuzchu kiz  (20.09.23 18:32:43) 
kadınlarda evlenince kesiliyor, 25 yaş sınırı kadınlarda yok.
erkek öğrencilik bitince veya 25 de kesiliyor.

sorunun cevabında cinsiyet önemli.
  • fistikthecat  (21.09.23 08:57:38) 
SGK'yı bazen tetiklemek gerekiyor. Yakında SGK şubesi varsa, gidip bir sorun. İçiniz rahat eder.

Yoksa 3 sene sonra, maaşları faiziyle geri öde diyebilirler.


.
  • kartallar yuksek ucar  (21.09.23 09:03:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.