[]

Çamaşır makinesi ısıtmama sorunu beko D 5102 B

Eski bir makine. Normalde sorunu yoktu ama 2-3 gündür, programların hepsinde denedim. Yünlü soğuk modnda bile. Su alıp döndürüp bekliyor ve çok yavaş ilerliyor. bir sonraki aşamaya geçemedi hiç zaten yani durulamaya. Hata almış gibi başla düğmesine basmamı bekleyecek şekilde duraklıyor bir süre sonra.



Sıkma veya durulama moduna alınca da çalışmıyor aslında. Sıkmada suyu atıyor ama tambur dönmüyor sıkma yapsın diye.



durulamada da dönmüyor.



BOş da çalıştırdım, fişi çekip de taktım.



Sorun resistans olabilir ısıtmaması sebebiyle ama sıkmada niye tambur dönmüyor.





Şurdaki gibi test moduna aldım basılı tutarka pamuklu 90da ama orda da ısıtmadı.







İnce GÖR
youtube
Sorun yaşadığınız ve dengesiz çalışan makinenizi komple test ederken arızalarını kolayca tespit edebileceğiniz,kolay anlatımlı ve detaylı arıza kataloglarımızı sizlerin kullanımına sunuyoruz.
tüm kataloglar için link: www.youtube.com
Önizlemeyi mesajda gösterme
www.youtube.com




Bu arada kettle ile sıcak su da koydum kendi ısıtmış sansın diye ama o da olmadı. bir sonrakine geçmedi.



Hata ne olabilir, önerniz var mı.

 
Sıkma yapmıyor ama normal dönüyorsa motorunda problem yok demek ki. Ben tahminimi anakart arızasından yana kullanıyorum. Bende de arçelik’in kurutmalı bir modeli var, benzer bir problem yaşamıştık, programlar ilerlemiyor, bazen su almıyor, boşaltma yapmayıp öylece kalıyor gibi birçok problem oldu arka arkaya. Anakartı ve ön paneli (dokunmatik) değişince düzeldi.

Google’da servis moduna alıp hata kodu öğrenme nasıl yapılıyor bir araştırın, belki ekranında gösterir kodunu.
  • orient blue  (20.09.23 14:51:46) 
eğer makinanız kontrol ünitesine sahipse muhtemelen anakarta problem vardır, elinizden geliyorsa tedbir alarak söküp bakın,
soğuk lehim vb yapmış olabilir, farklı bir anakart bulup değişimde yapabilirsiniz.

  • Rao  (20.09.23 15:25:43) 
sorun rezistans gibi ama yerini bulamıyorum bir türlü. arkayı açtım yok. önde midir


  • ShadowOfMoon  (21.09.23 17:26:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.