[]

Harry Potter kitapları ve filmi birbirine denk mi?

Birinci kitapla birinci film mesela, anlatılanlar aynı mı? Sarkma vs. söz konusu mu?

Şunun için soruyorum, kitaplarını yeni aldım, hemen okuyup sinemaya filme gitmek istiyorum. İlk kitabı okuyup ilk filme, sonra ikinci kitap ikinci film falan. Bu aralar hala vizyonda sanırım. Kaçırmak istemiyorum.


 
Elbette ki adaptasyon oldugu icin farkliliklar var ama filmler arasi sarkma yok. her film kitaba denk yani film bitince bitiyor anlati. Sadece son kitap 2 film.


ama yine de benim tavsiyem kitap-film / kitap film yapmak yerine kitaplari okuyup sonra filmleri ayri bir medyan olarak izlemek. Ozellikle 3 ve sonrasini. Ilk iki kitapla film pespese izlenebilir.
  • wallcan  (20.09.23 14:36:03 ~ 14:37:20) 
Sarkma söz konusu değil. Her film bir kitabı anlatıyor. sadece son kitap 2 part olarak filme çekildi. Dediğiniz gibi izleyebilirsiniz.

Birebir mi anlatıyor derseniz kitaplarda anlatılıp filmde geçmeyen kısımlar var ya da kitaba olmamasına rağmen filme eklenen bazı sahneler var. Ama bunların hiçbiri canon değil. Yani hiçbiri ana hikayeyi derinden etkileyen değişiklikler değil.
  • nuevo  (20.09.23 14:36:46) 
Tutucu davranacağım belki ama wallcan +1. Önce kitaplar okunup sonra cila olarak filmler izlense çok daha güzel olur. Neredeyse birebir olmasına rağmen elbette atlanmış, görsellik katılmış ve değiştirilmiş yerler mevcut. Kitap ya da film beklenti yaratacağına önce evrenin kendisine orjinalinden hakim olup sonra cila çekmek daha iyi.


  • charbiel  (20.09.23 14:44:14) 
Aynı değil. Kitaplardaki bazı detaylar filmde yokken o detayların açıkladığı olaylar var ve kitapları bilmeyince filmde o olaylar havada kalıyor, çok anlamsız geliyor.

Önce kitaplar, hepsi bitince filmler +1
  • kobuzchu kiz  (20.09.23 15:12:11) 
Filmlerden çok beklentiniz olmasın, oldukça sığ kalıyor kitapların yanında. Özellikle dördüncü film ve sonrasında şarampole yuvarlanır gibi gidiyor.


  • bir fincan kahve ile film izlemek  (20.09.23 16:40:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.