[]

Avusturya vizesi

Avusturyanın çok zor vize verdiğini okudum. 5 kişiden biri alamıyormuş. Avusturyaya gitmeden başka ülkeden vize alsak avusturya bizi kapıdan reddedebilir mi?

Ya da bu vizeyi almak için kesinlikle taşınması gereken şartlar neler? Yakın zamanda alan varsa yardımcı olursa sevinirim.


 
Almanya schengeni ile ilk ülke olarak İtalya'ya sorunsuz giriş yapmıştım. Schengen vizesi olduktan sonra aiport görevlileri sorun çıkarmıyor. Mega kıl bir görevliye denk gelirseniz bilemem.


  • useless  (19.09.23 00:16:30 ~ 09:48:44) 
pasaport polisinin ilk defa avusturya'dan giriş yaparsanız sizi geri çevirmek gibi bir hakkı var. macaristan'dan falan vize alıp trenle viyana'ya geçmek daha mantıklı olabilir.


  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (19.09.23 00:52:09) 
Avusturya eger belgeler tamsa vize reddi ihtimali cok dusuk olan bi ulke - benim deneyimlerime gore.
Tum schengen vize belgeleri hemen hemen aynidir, avusturya’ya basvurun, o belge listesi onunuze gelecektir.

Onun disinda Macaristan/Slovakya/Cekya/Almanya gibi ulkelere de basvurup Avusturya’ya girebilirsiniz “asil hedefim x ama viyanadan transit gidiyorum” filan diye. Ama bileti gormek isterler mi bilmem.
Neyse sonuc olarak diger ulkelerden zor degil almasi.
  • kuehles blondes  (19.09.23 09:44:10) 
sorun şu ki vize başvurusu için tarih de vermiyorlar :))


  • amsterdam otlu sigarası  (19.09.23 10:18:20) 
Genel olarak "şu şu şartlara sahipsen kesin vize alıyorsun" diye bir durum yok.
Vize görevlisinin temelde bakacağı 2 konu;
1) Başvuru sahibi ülkesine geri döner mi?
2) Ülkemde kaldığı süreyi geçireceği kadar parası var mı?

Günümüzde 1. sorunun cevabı daha öne geçmiş durumda. 2. sorunun daha spesifik ve sayısal bir cevabı olabiliyorken 1. soru daha göreceli. Buna odaklanırsak;

- Düzgün bir mesleğin ve işin, düzenli ve yüksek gelirin var ise ve bunu ispatlıyorsan (bana göre en önemlisi),
- Daha önceden schengen vizelerin varsa ve sorunsuz girip çıktıysan; schengen dışı ülkelere de zaman zaman seyahat ediyorsan,
- Banka hesaplarında "düzenli" birikimlerin var ise,
- Üzerinde konut, araç vb. mülkler var ise,
- Belgelerini eksiksiz teslim ettiysen;

Vize almaman için bir neden görünmüyor.

Avusturya'dan çok endişe ettiysen, Slovakya'dan başvuru ve giriş yap. Red oranı %9 imiş. Bratislava-Viyana dip dibe.

www.aa.com.tr

Günümüzde bunların hepsini kenara koyuyorum, vize için randevuları açmıyorlar. Dolayısıyla nereden randevu buluyorsan oraya yönelmen mantıklı olur. Ben İspanya'ya öylesine bakmıştım aylarca randevu yok. İş gibi çok mecbur bir konu yoksa açıkçası Schengen bölgesine gitmem, gitmiyorum da.
  • Lethe  (19.09.23 11:41:14 ~ 11:44:01) 
avusturya'nin vize verip vermemesi gercekten doneceginize inanip inanmamasina bagli. belgelerin tam olup olmamasi bence kimseyi ilgilendirmiyor. yaz basinda eksik belgelerle vize basvurusu yaptik, istenen sacma bir belge yerine de atarli bir dilekce yazdik, 3 gunde cikti vizemiz. donecek kisi uluslararasi organizasyonda calisiyordu yillardir, avusturya'da kalmayacagina inandiklari icin oldugunu dusunuyorum tamamen. bence avusturya vize verip vermeyecegi belirsiz ulkelerden biri.


  • songforsomeone  (19.09.23 13:09:01) 
aldım bugün vizeyi. her ne kadar sabaha kadar evde belge çevirmek zorunda kalsam ve istanbula randevu açılmadığı için sabahın 8.30'unda bursa'daki vize merkezinde olmak zorunda kalsam ve hayatım allak bullak olsa da...


  • amsterdam otlu sigarası  (23.11.23 21:25:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.