[]

Ev arkadaşlığı sorusu (eşyalarım?)

Sahibi oldugum eve ev arkadasi alicam. İlk defa ev arkadasim olacak. Odanin degeri 8-10 bin lira, hani "o parayi veren zaten sizin esyanizi calmaz herhalde" diyeceksiniz belki ama belli olmaz, belki iki ogrenci de yerlesebilir oraya. Bir de 10 bin veren insanin 10-15 binlik laptop'u calma ihtimali niye sifir olsun ki, bu dusunceye de supheyle yaklasiyorum.

Sorum şu: esyalarimin calinmasindan korkmali miyim? Bilgisayar almam lazim, masaustu veya laptop almak fark eder mi? Mesela "laptop'u calmasi daha kolay, masaustu alayim" mi diyeyim? (Sonucta her disari ciktigimda laptop'u yanima alamam). Apartmanin girisinde guvenlik kamerasi da var ama bilemiyorum.


 
o risk her zaman var tanıyana kadar temkinli davranmalısın. bu işler genelde tek seferde olmaz yani önce ortalıktan bi 200 lira kaybolur, sonra bi eşya kaybolur en son büyük parçalar gider. mümkünse gerekli durumda ailesine ulaşabileceğin referanslı birini bul. arkadaşının arkadaşı gibi.


  • orpheus  (18.09.23 18:39:11 ~ 18:39:53) 
Peki masaustu bilgisayar mi daha mantikli? En azindan kamerada kasa ve -bunu da alirsa- ekran belli olur belki?

Koltuk, buzdolabi vs. goturmesi imkansizdir herhalde :) apartmandaki kamera bozuk olsa sokaklarda bin tane kamera var, illa ki tespit edilir herhalde.
  • ahm1  (18.09.23 18:51:07 ~ 18:52:38) 
Hocam sen çok pimpiriklisin annem gibi. Ev arkadaşlarımı netten buldum. Evi onlara bırakıp aylarca gelmediğim de oldu. Bir şey olmadı ama olabilirdi de. Biri kaleboduru kırıp, ben yapmadım, zaten öyleydi. Belki de sen yaptın falan dedi. Oluyor yani. Değerli eşyalarını odanda bırak.


  • Kahvedesu  (18.09.23 18:55:59) 
Öğrenci alın. Aranızda abi kardeş ilişkisi biraz "resmiyet" karışımlı olsun. Ders notları iyiyse pek çalma ihtimali olacağını sanmam. Madde bağımlısı ise parasızlık anında her şey de mümkün.
Sosyal medya paylaşımlarına bakın.
Misafirinin gelmesı hususu da düşünün.
Bilgisayar ön tedbir olarak kilitli bir odanızda da bulunabilir.
  • diyecevaplandı  (18.09.23 18:57:23) 
(bu arada ev içi kapilar kredi kartiyla bile acilabiliyormus)

Ekstra kilitli bir odam yok. Misafirleri gelecegi zaman odami kilitleyip cikmak biraz hakaret olmaz mi? Bozulmaz mi, tavir yapmaz mi o kişi?
  • ahm1  (18.09.23 19:03:48) 
Nasıl kredi kartıyla açılıyor? Benim eski kapı. Bu açıdan bakınca evi yakıp giden kiracı da var. Sigorta yapın endişe etmeyin.


  • Kahvedesu  (18.09.23 19:43:24) 
Çok şüphe etmeyin. Kimseye bir borcunuz yok. Odayı başkasına verseniz bile ev sahibi sizsiniz hala. Tamemen evi değil bir odayı kiraya veriyorsunuz.
Tabi en baştan karşı tarafla her şey gerçekçi bir dille konuşulmalı.

Odanızı kilitlemeniz hakaret olmaz.
banyo veya tuvalet gibi zaruri kullanım alanlarını kilitlemiyorsunuz sonuçta.

Bir çok özel durum, mahremiyet denen bir gerçek ve var. Misafir veya kiracı olan sorumluluk sahibi olmalı.
Bozulan tavır yapanın zaten o evde işi yok.

Akrabaların evlerine ziyaret yaptım bu son bir hafta içinde ve her odalarını gezmedim dolaşmadım. Kalabalık olan yerlerde bile üst değişimi veya çanta bir şey almak için "şu odanız müsait mi?" diye sordum .
  • diyecevaplandı  (18.09.23 19:46:55) 
Depozito alın bir iki kira kadar en azından güvenceniz olmuş olur


  • pembe mezarlık  (19.09.23 00:55:27) 
nüfus cüzdanı fotokopisi falan isteyin, kira sözleşmesi yapın. eğer istanbul'daysa ben de ev arıyorum 4500 tl'ye kadar bütçem var, güvenilir nur yüzlü biriyim :)


  • fakat  (19.09.23 11:52:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.