[]

Ölen hastadan para istenir mi?

Bir implant hastası teyzemiz vardı. Kayınbabamlar ile aynı apartmanda oturuyormuş. Hatta zor yürüyor diye biz getirdik götürdük bir kaç kere.

Geçen cuma tüm işlemleri bitti, 30bin kadar bir ödemesi varmış. Bugün getireceklerdi. Fakat öğlen kalp krizi geçirmiş ölmüş.

Geçen gayet de iyiydi ilahi falan söylüyordu koltukta çok şaşırdık, üzüldük.

Yapılan işlemi de kullanamadı kadıncağız. Bizim ödeme alma işi de yalan oldu. Bu gibi durumlarda şey mi yapılıyor, neyse acıları büyük zaten şimdi para istenmez kendileri getirirse getirir, getirmezse de ne yapalım gitti mi demek lazım?

Edit: Yakın zamanda istenmez de, zaman geçince istenilse şuna bak unutmamışlar derler gibi geldi.

 
Bence bir iki hafta beklenir, getirirlerse gelir.
Getirmezse, belki malzeme parası istenebilir sizi zor duruma sokacak bir miktarsa. İşçilik, kar vs alınmayabilir.
Doğrudan alıp başkasına vereceğiniz miktarı uygun bir dille isteyebilirsiniz belki illaki almak istiyorsanız.
  • burfak  (18.09.23 15:44:10) 
Çok talihsiz olmuş ama tüm işlemleri bittiyse çok saçma dursa da ödemenizi almanız gerekiyor sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Yas halindeki aileden ödeme talep etmek çok saçma evet bi süre beklemeniz gerekir ama zaman aşımına da girmemesi lazım.

Gerçi reddi miras yapılırsa yasal olarak yapabileceğiniz bir şey de yok.
  • hedep  (18.09.23 18:32:29 ~ 19:17:05) 
Biraz beklemek lazım böyle zamanlarda. Belki varisleri çevreye, komşulara sorar borcu var mıydı? diye.

Böyle durumlarda varislere düşen ilk şey önce borçları kapamaktır zaten.
Ayrıca bu konuda delil/şahit isterlerse bunları da hazırda tutun.

Diğer yandan ölümlü dünya.. diyerek hakkınızdan vaz geçebilirsiniz de.
  • diyecevaplandı  (18.09.23 18:41:34) 
Yani söylendiği gibi normal süreç yakınları işlemi biliyorsa gelip sorarlar zaten, siz nasıl istersiniz sorusunun cevabı bende de yok. Ücretiniz hakkınız, hiç almamak saçma, maliyetini kurtaracak ücreti almak 2 tarafın iç rahatlığı olur


  • atom karincanin torunu  (18.09.23 23:06:14) 
Sizin için aciliyeti yoksa hemen istemeyin. acılarını yaşarken gelip birilerinin para pul istemesi çok zoruna gidiyor insanın. İnsanlara biraz süre tanıyın beklemek sizi zora sokmayacaksa


  • yazdonumu  (19.09.23 00:05:35) 
Biraz bekleyip sadece maliyet istenebilir


  • oscar  (19.09.23 08:37:18) 
Başka bir komşu çıtlatmış çocuklar da zaten kliniği yeni açtılar deprem falan derken henüz ucu ucuna döndürüyor en azından yarısını verebilirseniz vs. diye sonra oğlu aramış bizimkileri yarısını getireceklermiş. Öyle lafını falan etmemişler sanırım.


  • ananiyimioguz  (23.09.23 14:42:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.