[]

arada sırada frenden çıkan ses

selamlar. özellikle çok sıcak günlerde fren ara sıra ıslığa benzer sesler çıkarıyor. genelde çok kısa sürüyor.
google'dan bakınca balatalar ölmüştür falan deniyor ama bu ses 3-4 aydır ayda 3-4 defa falan duyuluyor. bazen tek sefer duyulup bitiyor bazen birkaç dakika devam ediyor.
fren tutuşunda bi sorun yok.

bugüne kadar sadece çok çok sıcak ve tozlu ortamlarda başıma geldi.

endişe etmeye gerek bir şey var mı?

 
Bazen balatalar toz tutuyor ama genelde tozlu lastik değişiminden sonra ya da soğuk havada araba pisken oluyor bende. Rutin yıllık bakıma götürdüğünüz sürece bir sorun çıkmaz ben gösterdim tortu toz çıktı sadece; abartı olmamak kaydıyla çok hafif pas önleyici sıktırabilirsiniz bilen bir kişiye. Bilinçsizce sıkmayın kesinlikle sorun çıkar yoksa


  • titanic kemancısı  (18.09.23 14:36:29 ~ 14:37:10) 
balatalardandır. Vakit kaybetmeden bir mekanikçiye gösterin. Yoksa sadece balata değil diskleri de değiştirmek zorunda kalırsınız ve maliyetli olur.


  • drmuhendis  (18.09.23 14:46:29) 
sadece balatanın bitmesinden kaynaklanmaz diskiniz yamulmuşta olabilir , baktırmakta fayda var


  • Rao  (18.09.23 23:31:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.