[]

Bahçe Soruları (Çim ve Dış mekan prizi)

tavsiyelerinizi rica edeceğim de;

1. Priz meselesi: Dış mekan için 4 adet prize ihtiyacım var. Tamamı yağmur çamur dinlemeden 24 saat üstüne fiş takılı olacaklar. internette beni tatmin edecek hiçbir şey bulamadım. aslında bahçenin balkon tarafında duracağı için, sürekli ıslanacağını düşünmyorum. ama sulama esnasında veya fırtına esnasında su geldiğinde sorun olmasını istemiyorum. ben nasıl bir şey bakmalıyım bunun için?

2. çim meselesi; arkada 150 metrekare civarı bir bahçemiz var. tüm otlarını yoldum, güzelce biçtim. aslında şahane bir çim var, komşular da aynısını söylüyor. basmaya dayanıklı, kışa doğru biraz sararıp hava dereceleri yükseldiği an tekrar dirilen türden asla ölmeyen bir çim.

otları sökerken ve bakımsızlıktan bazı noktalarında eksikler var. ve biraz da seyrelmiş. ben buradaki çim miktarını artırmak istiyorum. bunun için ne tür bir çim almalıyım? fiyat önemli değil, hem öğrenmek için hem de bahçeyi şöyle düzgünce bir hale getirmek içni arıyorum. birkaç çeşit "basmaya dayanıklı" çim gördüm. lokasyon izmir, yani yazın sıcak olacak.

 
1) Anca şöyle bir ürün kurtarır sizi :

www.amazon.com.tr
  • kimlanbu  (18.09.23 10:44:59) 
su geçirmez priz almanız lazım fakat sadece priz değil prize takılı fişlerin adaptörü varsa onların da su geçirmez olması lazım. Daha pratiği herhalde su geçirmez priz kutusu. Bunun içine çoklu priz koyarsınız, işinizi görür.

Ekleme: büyükçe bir priz kutusu alın, kendinden prizli olmasın, sadece su geçirmez bir kutu alın yani. Büyük olursa içine istediğiniz fişi, adaptörü sığdırırsınız.
  • orient blue  (18.09.23 10:47:49 ~ 10:59:25) 
@kimlanbu,

ya bunun da sorunu, buraya L fişler gerekiyor. benim buraya takacaklarımın tümü dik geliyor.

m.media-amazon.com

şöyle göstereyim yani prizi de.
  • whatdreamsnevercome  (18.09.23 10:54:53) 
Çim çeşitleri tek yıllık değildir. Düzgün sulama ve biçme işlemi yapıldığında hepsi uzun yıllar yaşar. Çok yıllık bitkidir. Genelde de yayılıcı özellik gösterirler.

Hepsi basmaya dayanıklıdır ancak abartılmaması kaydıyla. Azıcık abartırız, İzmirin sıcağına dayansın, bikaç gün sulamasak da hemen ölmesin, yavaş uzasın ki biçme işini biraz daha seyrek yapabileyim diyorsanız Bermuda Gras cinsi iyidir. Yayılıcı özelliği de vardır.
Ancak kısın bir miktar sararır. Bu sararma olmasın diyorsanız Lolium cinsi tohumla karıştırıp ekim yapabilirsiniz.

Bahçenizde çim var ve yama yapacaksınız. Bahçenizden ayrı cins kullanırsanız, kaynaşıncaya kadar yani aşağı yukarı bir sezon, renk farkı olur. Onun için aynı çimi bulmanızda fayda var.

Eğer ki bahçenizdeki çim bermuda ise yamamakla uğraşmayın. Düzgün sulamayla bir süre sonra o boşlukları kendisi dolduracaktır.
  • Mirket  (18.09.23 11:04:54) 
Prize su gelmesin diye kendinize özel bir uygulama yapmanız lazım yerinde bence. Çünkü su geçirmez prizler genelde fiş takılı değilken, boştayken su geçirmeyen yapılardadır.

Fiş takınca kapak açık kalıyor mecburen, siz duvara bir aparat yapmalı ya da yaptırmalısınız. Şapka gibi, sundurma gibi bir şey olmalı.

Üst, ön ve yanlar kapalı, alt tarafı açık bir plastik şapkayı monte edip kenarları güzelce silikonlarsanız su filan girmez, hortumla bile su tutarsınız hayal ettiğimi tarif edebilsem.

2. Çim meselesi, şu an bahçenizdeki çimi öğrenip aynısından dikmeye çalışmak daha doğru olur. Çünkü farklı bir tohumda hem renk hem de çimin yapısı değişik olabilir.

Sadece bölgesel yamalar yapacaksanız, hazır tohum dizili bez gibi yeni bir ürün görüyorum son 1-2 senedir. İki kat elyaf gibi bez düşünün, arasına tohumu hazırlamışlar, makasla kesip yama yapıyorsunuz.

Sulayınca çimleniyor zamanla, dur link bulayım;

alsercimmarket.com

turfquick.com.tr

Ekim için erken ama, ekim kasım ayı beklenmeli.
  • John Bloor  (18.09.23 11:10:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.