[]

Youtuber olunca her konudan video cekilemiyor mu? Illa tek konumu olmali

Soruyu acayim arkadaslar

Mesela,
Bazilari full seyahat videosu cekiyor
Bazilari teknolojik cihaz inceliyor
Kimileri sadece yabanci dil uzerine videolar cekiyor

Biz kanal acip aklimiza gelen her alanda farkli video ceksek bu tutmaz mi?

Cunku dusunuyorum playstation tanittim diyelim onu satin alacak butce lazim bir iki tanittin ucuncusunu nasil satin alicam

Seyahat desen hergun seyahate cikmiyorum ara ara cikiyorum misal

Karisik bi kanal icin ne dusunuyorsunuz
Acaba diyorum insanlar youtuberlari belirli bi tarzlari oldugundan mi izliyor abone oluyorlar sabit.

 
evet karisik bir kanala iyi bakmam. seyahat mesela ilgimi ceken bir sey. o seyahat videolarini gorup abone olduysam birkac hafta icinde onume yarim yamalak bir yabanci dil videosu ciktiginda bu ne yaaa derim, playstation videosu dustugunde ise %100 abonelikten cikarim. bir konuda uzmanlasmaszan o bahsettiginin alanlarla ilgilenen izleyicilerin hicbirini kanalina cekemezsin.

"Cunku dusunuyorum playstation tanittim diyelim onu satin alacak butce lazim bir iki tanittin ucuncusunu nasil satin alicam"
izleyicinin oturup bunu dusunecek ve "yazik ya abone olayim yine de madem" diyecek hali yok.
  • hot potato  (17.09.23 16:08:41 ~ 16:11:22) 
Kendi adıma bir derinliği olan kanallar ilgimi çekiyor. Yani bir konuda benden daha deneyimli ve bilgili olsun ki ben de oturup izleyeyim, faydalanayım. Karışık konular olabilir ama genelde bende yarattığı izlenim bu bahsettiğim anlamda derinlikli olmadığı yönünde.


  • fotrsapka  (17.09.23 16:14:33) 
@hot patato guzel aciklamissin hocam tesekkurler


  • Zetnikov  (17.09.23 16:15:19) 
şöyle bir örnek vereyim. eskiden instagram’da takip ettiğim gurme İzmir diye bir hesap vardı. izmir’in güzel restoranlarını, güzel lezzetlerini paylaşırdı. sonra kendi fotoğraflarını paylaşmaya başladı kanal sahibi. ya da gittiği ilkelerden manzara fotoğrafları ve yemek fotoğrafları paylaşmaya başladı. konsept olarak çok farklı değildi belki paylaşımlar ama ben izmir’in güzel yemeklerini öğrenmen istiyorum, bana ne viyana’da yediğin hamburgerden? anında takipten çıktım. siz de her telden video yaparsanız muhtemelen takipçi sayınız çok artmaz.


  • Flybutter  (17.09.23 17:21:10) 
aklina esen her konuda video cekebilmen icin önce kendi takipcilerini olusturmalisin. yani insanlar seni sevmeli ve seni playstation videosu cektigin icin degil, sen oldugun icin takip etmeli. ama kanali bastan bu sekilde kurarsan tutma ihtimali cok düsük.


  • sir gawain  (17.09.23 17:44:31) 
Kanalın formatı belli olmalı. Bu pazarlamanın birinci kuralıdır.

Mesela kanal seyahat videosu çekiyor. Onu izleyen insanlar seyahat videosu izlemek istiyor. Karşısına teknoloji çıkınca bu ne ya der.

Ya da diyelim ki dil kanalı. Ben böyle bir kanal izliyorum, demek ki dil öğrenmeye çalışıyorum. Bir videonu izledim kanalına gittim. Bir yerde playstation, bir yerde sevdiğin diziler...

ha şu olabilir, kişisel vlog yaparsın. Ama o bambaşka bir olay.
  • anten  (18.09.23 13:50:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.