[]

Şişe bira vs kutu bira

Yıllardır öyle aşırı olmasa da iyi kötü bira içerim ama hayatımda sanırım hiç kutu bira almadım. Hep de merak ediyorum şişe bira varken insanlar niye kutuyu tercih ediyor. Kutu birayı içmek şişeye göre daha zor, ayrıca hijyenik değil. Bi de metalik tat da geçebiliyor bazen kutu içeceklerde. Şişe birayla aralarında da fiyat farkı ya yok ya da yok gibi bi şey. O zaman efes şişe yerine efes kutu almak için nasıl bir sebep kalıyor?




 
taşıması kolay, çöpü az, soğutması kolay benim aklıma bunlar geldi ve olduğu sürece teneke alıyorum. ışık görmüyor bir de tat olarak fark yok bence


  • oldz  (16.09.23 20:50:18) 
Sogumasi kolay +1
Tadinda oyle buyuk bir xegisiklik yok hatta siseye gore ben daha cok seviyorum. Sisede bira tadini kutuya gore daha az aliyorum bilemiyorum

  • mor oje  (16.09.23 20:53:23) 
Hijyen konusunda bir sıkıntı yok. Çünkü üst kapakları alüminyum folyo kaplı.

Metalik tat geçmez. Çünkü kutunun içi ayrıca kaplı.
www.google.com

İçerim. İçerken hiç zorlanmadım. Bir zorluğu yok bence.
  • Mirket  (16.09.23 21:25:42 ~ 21:34:23) 
Konuya biraz alakasız bi yerden giriyorum ama birayı mümkünse bardakta içmek lazım. Yoksa gaz yapar :)

www.youtube.com
  • plutongezegendegilmi  (16.09.23 21:54:49) 
@pluton

Ben de mümkün oldukça hep bardağa döküp içerim :)

@Mirket

Ya o benim beceriksizliğim de olabilir ama ben kutu kolayı falan da çok beceremiyorum içmeyi. Daha doğrusu böyle lıkır lıkır içme rahatlamasını alamıyorum. Alüminyum folyo da hepsinde olmuyor gördüğüm kadarıyla sanki.
  • nundu  (16.09.23 22:57:31) 
@nundu işin satıcı tarafında olarak söyleyeyim, artık hepsinde var sanırım. yani efes, tuborg, carlsberg, amsterdam, bremen, budweiser, blanch 1664, bomonti, varım, beck's...

bu markalarda olduklarını söyleyebilirim en azından.
sanırım covid döneminden sonra iyice arttı bu olay.

bir de reddit'te bununla ilgili bir post okumuştum. hani bir aralar facebook'ta seneler önce bir paylaşım vardı "teneke koladan kola içen çocuk bilmemne virüsünden öldü. meğer kola tenekesine fare işemiş!!" şeklinde. bu efsane en azından yurtdışında da yaygın denilebilir. çünkü reddit'te de millet bu yüzden olduğunu falan sanmış ama yok.

asıl amaç hijyenden falan çok, o alüminyum folyoya da yazı, renk, baskı vs. yapıyorlar. bir nevi ürünün tamamlayıcısı yani. biraz da hijyen takıntılı bireylerin içini rahatlatmakmış :))

kısa bir bilgiden sonra, sorunu cevaplayayım;
metalik tat denir mi bilmem ama, efes ve tuborg özelinde konuşursam teneke biraların tadı bana bir miktar daha "sert" veya "keskin" geliyor.
şişe versiyonlarında öyle bir durum yok ama.
şişedekileri daha bi' "lıkır lıkır" içebiliyorum.

kutu tercihinin sebebi de tamamen insanların cam şişeyle, ağır cam çöpüyle, depozitosuyla vs. uğraşmak istememesi. ve evet oldz+1 teneke kutu biralar bariz daha çabuk soğuyor.
  • thedepressed  (17.09.23 01:20:49 ~ 01:22:48) 
@thedepressed

Fare idrarından leptospiroz hastalığı bulaşıyor bu bi gerçek. Kutu kolalardan vs çok bulaşma öyküsü var, bize tıp fakültesinde çok anlattılar. Özellikle sel vs gibi durumlardan sonra vakalar çok artıyor böyle içeceklerden bulaşmada. O yüzden evet hepsinde koruyucu olması lazım, artık varsa çok iyi. Pandemiden beri özellikle dikkat etmedim var mı diye, öncesinde bazılarında vardı diye hatırlıyorum.
  • nundu  (17.09.23 12:03:39) 
Şişe taşırken ses yapıyor, meraklı komşulara etiket olmamak için kutu alıyorum


  • useless  (17.09.23 13:56:09) 
eve alacaksam kutu, disarida iceceksem sise alirim. bence de kutudan direkt icmek konforsuz, o yüzden evde bardaktan icerim. kutunun avantaji saklamasi, tasimasi, sogutmasi daha kolay, sisenin tek avantaji daha kolay icilebilmesi. tat farki bence yok, varsa da ben farketmiyorum.


  • sir gawain  (17.09.23 14:44:57 ~ 14:45:35) 
Ben de bir tek kırmızı tuborg içerken kutu alıyorum, şişesi yok çünkü. Onun dışında şişe alıyorum ama hiç bu kadar detaylı düşünmedim şişe almamın sebebi camın daha kaliteli bir malzeme olması, içimi daha güzel geliyor.

Yalnız şimdi düşününce kırmızı tuborgun şişesi çıksa onun yerine kutu tercih ederim heralde, çünkü alışkanlık :D
  • akhenaten  (17.09.23 19:57:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.