[]

bireysel emeklilik sistemiyle ilgili sorular

bireysel emeklilik sisteminin enflasyona karsi durumu nedir? yani her ay bin lira yatirdik, yuzde 5 de zam yaptik her yil. sonunda da devlet katkisi olan %30'u aldik. buna ragmen 20 sene sonraki enflasyon karsisinda topladigimiz para erimis olabilir. bes'te kafana gore para yatirma sistemi de yok bildigim kadariyla. yani bu sene elime para gecti 1000 yerine 2000 yatirayim veya asgari ucrette oldugu gibi 2 sene once 2000 liraydi, simdi 11 bin lira. bes'te olsa yapacagimiz artis max %5 olacakti. bu konulari bilen var mi?




 
siz bes mantigini anlamamissiniz
paranizi yilda 12 kere degistirme hakki taninan fonlarda ve para piyasasi araclarinda degerlendiriyorsunuz.

riski kendiniz seciyorsunuz

dogru fonlarda olan para guzel atriyor yillik % 250 getirisi olan fonlar var

yillik %10 getirende

bunu arastirip siz sececeksiniz yada bes danismaniza guveneceksiniz
  • cairo  (15.09.23 17:16:21) 
ben de bu şekilde düşünüyordum, ta ki bes de parayı fonlarla değerlendirebildiğimi öğrenene kadar. şimdi 2 3 farklı fona koydum, her ay fonların gidişatına göre değiştiriyorum. elbette %20 %30 koymuyor her an ama olduğu yerde de durmuyor.


  • kondansator  (15.09.23 18:52:18) 
peki fonu da degistirebiliyor musunuz bu surecte? yani 2, 3 farkli fona koydum, duruma gore degistiriyorum demissiniz. ben klasik bir yatirim fonundan farki ne o zaman anlamadim.


  • Sour  (15.09.23 21:36:28) 
@Sour fonları değiştirebiliyorsunuz tabi. en azından garantide öyle.


  • kondansator  (16.09.23 15:43:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.