[]

Bisikletliyken köpek kovalarsa

Napmak lazım, taktik nedir? Ayrıntı vereyim: kadıköy’de sahilde gezicem bisikletle. Ama geçen aylarda koşuya çıktığımda modada köpek kovaladı, sonra bisikletli insanlara havlayıp koşan köpekler gördüm birkaç kez, böyle böyle bi korku oluştu bende. Genel olarak köpek çetesi ya da vahşi köpek sorunu yok, bildiğiniz sahil ama panik olmaktan korkuyorum. Bisiklet konusunda yeniyim. Hiç umursamadan devam etsem yoluma normal hızda, olur mu?




 
sakin kalıp yavaşlamak hatta durmak bu durumda.
köpeklerde alan koruma iç güdüsü ile alakalı bir durum bu. siz durunca şaşırıyor zaten.

söylediklerim agresif olmayan sıradan şehir köpekleri için geçerli.
psikolojisi bozuk, yaralı ya da başka bir sorunu olan hayvan size saldırabilir.
  • angelofdeath  (15.09.23 00:02:57) 
Dizlik ve kask takin. Ya köpek kovalarsa diye bisiklet surmemek çok engelleyici çünkü. Düşerseniz bir şey olmasını engellemiş olursunuz.


  • encokbenisevinnolur  (15.09.23 00:05:44) 
Durup bisikletteki suyla kaçırtabilirsin


  • abi bi dizi buldum on numara  (15.09.23 00:29:13) 
Bir videoda seyrettim.
Naber oğlum, gel oğlum, Gel. Napıyosun bakayım sen burada diyor. Elini uzatıyor.
Köpek saldırganlıktan, şaşkınlığa oradan da sırnaşıklığa evriliyor.

Aynı şeyi Bostanlı sahilde minik köpeğini gezdiren bir adam yaptı. hücuma geçmiş gelen 3 tane sokak köpeği kuzu oldu. Adamın köpeğiyle koklaşıp koklaşıp gittiler.
  • Mirket  (15.09.23 00:29:14 ~ 00:30:07) 
Buradaki hiçbir kesin yanıt geçerli olmayacak, zamanla bu cevabımın ne kadar doğru olduğunu çözeceksin.

Sakın düdük al diyenlerin düdüğüne güvenme.

Sakın durma yada sakın gitme.

Maalesef bu durumun kesin çözüm yöntemi duruma göre hareket etmek..

8-10 köpek saldırdığında oradan çıkabilecek yanıtı bir düdük yada bir satır cevap sağlamaz.
  • baldan kaymak  (15.09.23 00:37:08) 
Kendi aptallığımdan dolayı sabah 6 civarı sanayi bölgesine bisikletle dalıp epey fazla miktarda köpek tarafından kovalandığımda önce refleks ile yapıştırıp kaçarım sandım sonra elbette köpekler daha delirip iyice yaklaştılar aha bacak gidiyo ha derken durup bisikletten indim. Bisikleti siper edip arka arka kaçarım en kötü fikri ile.

Fakat kuçu arkadaşlar 4 saniye önce anneme ebeme saldırmıyormuş gibi "haa taam o zaman görüşürüz" edası ile sakinleşip basıp gittiler :D

Ha tavsiye midir bilmiyorum durursunuz saldırmayı kafaya koymuş kuçu bey daha bi güzelce saldırır olur mu olur ama genellikle dönen tekerlek ve "kaçıyor" oluşunuz çok daha gaza getirdiğinden yine olsa yine dururum sanıyorum.


Daha normal zaman ve mekandaki kuçu karşılaşmalarında da yine süratli olmak yerine biraz daha düşük hızda efendice :D yanından geçmeye özen gösteriyorum ama.
  • hedep  (15.09.23 01:15:08 ~ 01:16:58) 
Lance Armstron değilsen ya da şu listede* adın yoksa pedala abanıp kaçmak çok mantıklı değil. Şimdiye kadar hayatımda 3 defa köpek ile benzer sorun yaşadım. Birinde ben de köpek sürüsünün üstüne doğru koştum, yaklaşınca da yerden taş alır gibi yaptım. Korktular, dağıldılar. Birinde havlayıp koşarak gelen köpek yaklaşınca ona doğru bir adım atıp elimi kaldırıp "Hayır! Dur!" diye bağırdım tane tane ve net bir şekilde. Köpek durdu, sonra elimle işaret ederek yine emreden tonda "Git!" dedim. Jedi Mindtrick yapmış olabilirim. Emin değilim. Diğerinde ise durdum. İki köpek dibime gelince direkt göz temasına girmeden onlara doğru bakarak, avuç içim yukarı dönmüş halde elimi uzattım. Önce durdular, sonra kokladılar. Ardından yol aldılar.

"Hangisini tavsiye edersin?" dersen, hiçbirini etmem. Onlarda sakinliğimi koruyamasam işe yaramayabilirdi hiçbiri. İlkindeki sürü beni orada parçalayabilir, ikincideki dinlemeden ısırabilir ve üçüncüdeki de parmağımı koparabilirdi. Benim büyük tehlike olacak zamanı saymazsak (mesela ilk hikayede yerden taş alır gibi yaptığımda, korkmasalardı) köpek korkum yok. Korktuğunu ya da tetikte olduğunu fark ediyorlar kesinlikle. Onlar da geriliyor ve korkuyor. Saldırganlaşıyor. O yüzden köpekten korkan birine verilecek tavsiyeler değil kesinlikle.

* en.wikipedia.org
  • nawar  (15.09.23 01:28:14) 
Kimse yazmamış ama (bkz: Dazer).
Önce Dazer. Dazer yoksa:
1. Kaçabilecek kadar hızlıysan sakin kalıp o hızla yoluna devam et.
2. Hızlı değilsen çok yavaşla ve onları rahatsız etmeden sessizce geç.
3. Baktın kalabalık ve tekinsiz bir köpek çetesi var, bisikletten in ve güvenli mesafeye kadar elinde sür.
4. Peşine takılırlarsa ve saldırırlarsa arana bisikleti koyacak şekilde in ve yüksek sesle bağır. Köpekleri korkutmaya çalış ve gerekirse bisikleti yukarı kaldırarak çok büyük görünmeye çalış, köpeklerin üstüne yürü.
5. Sakın el kol uzatma. Köpekler ilk önce kola bacağa saldırır. Hatta elin boşta duracağına yumruk olarak kalsın.
6. Panik yapma çünkü bu havlayan köpeklerin pek ısırdığına denk gelmedim. Sabah erken saatte her şeye artistik yapıyorlar. Onlar artistik yapana kadar sen de bir şey yapma, korkma.

Hangi durumda bunlardan hangilerini yapacağın günün saatine, bulunduğun konuma, köpek sayısı ve profiline göre değişir. Ona göre hareket etmek de biraz tecrübe ve yetenek işi. Tek bir sihirli formül yok ne yazık ki.
  • prole  (15.09.23 08:03:17 ~ 08:10:44) 
Köpekler sizi değil, bisikleti (ve motorsikleti) kovalar. Bisikletten inip, yürüyerek yanlarından geçmeniz en kolay çözümdür.

Bölgelerini koruyorlar aslında. Bölgelerini geçene kadar havlar, ancak saldırmazlar. Zaten insandan korkarlar.

Siz çok korkuyorsanız, ona yapacak bir şey yok gibi. Belki köpek besleyerek daha iyi tanırsanız, korkunuz yok olur.
  • alfired  (15.09.23 12:29:15) 
Kenarda otururken sizi izleyen köpeklere selam verin sakin sevecen bir sesle örn: mrb canım

Havlamadan koşan köpeklerle sakince duyacağı kadar seslenin (lörn: nabion sen sapsik

Havlayarak kovalayan köpeklere onlardan daha fazla bağırarak tepki verin. Örn: huaaağggaaaa

Köpeklerden korkuyorsanız Bisikletten inmeyin. Hızlanıp kaçmaya da çalışmayın. Bagirmaniz yeterli olacaktır. Korkunun keyfinizi etkilenmesine izin vermeyin. İyi sürüşler dilerim.

Not. Sokak köpeklerinden korkuyorsanız severek bu korkuyu aşabilirsiniz. Köpekleri yakından tanımak havlama sebeplerini anlamanızı sağlar. Sevgi isterken bile havlamaktan başka seçeneği olmayan canlılar olduğu gerçeğini kabul edince sesleri o kadar da korkutucu gelmez.
  • hasmetizm  (15.09.23 14:21:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.