[]

iPhone fiyatları neden bu kadar saçma?

Selam.
Bildiğiniz üzere iPhone 15 çıktı. 13 Pro Max, 14 Pro Max ve 15 Pro Max aralarındaki fiyatlara bakıyorum, resmen aralarında birkaç bin oynuyor. E millet niye 13 Pro Max'e 60 bin küsur vereceğime 14 Pro Max almasın? Hatta 14 Pro Max fiyatı şu an 15 Pro/Max fiyatına bile yakın satılıyor Teknosa vs gibi yerde.

Neden bu anlamsızlık?

 
önceki modellerin üretimi duruyor zaten. onlara olan talep düştükçe fiyatları da düşüyor. ama temelde bu cihazlar arasında da donanım anlamında uçurum olmadığı için fiyatları da çok farklı değil. apple amerika'da her yıl aynı fiyatla yeni iphone çıkarır (nadiren zam yapıyor) ve önceki modelleri hep 100 dolar ucuza satmaya başlar. arada uçurum olsa kimse kamerası biraz daha iyi diye 15 pro almaz, gider 14 pro alır.


  • Flybutter  (14.09.23 21:32:42) 
13 ve 14 arasındaki teknolojik fark o fiyatlara tekabül ettiği için


  • Unde bach canim  (14.09.23 21:58:57) 
13 pro max o paraya orada durmasa, 15 pro max'i birkaç bin yukarısına satamazlar.
Bir şekilde normalleştiriyor algında yüksek fiyatları.
onu alacağıma bunu alırım dediğin an aslında oltaya gelmiş oluyorsun.

Bir tek önüne 15 pro max'i koyup fiyat yazsa, büyük ihtimalle, küçücük cihaz bu para olur mu dersin, diğer türlü 13 referansın oluyor, ona göre düşünüyorsun.
  • burfak  (15.09.23 07:51:48) 
sorum yanlış anlaşılmış.

apple zaten her yeni model çıkardığında bir önceki modelin üst segmentten olan telefonlarını satıştan kaldırıyor. 13 pro max'i şu an sadece teknoloji mağazaları satıyor (zincirlerden bahsetmiyorum). fiyatları hala 63-70 bin arası. 14 pro max de 70 bin civarı. yepyeni model iphone 15 ise yine direkt apple sitesinde 70 bin bandında. bu mantıksızlığı sormuştum.
  • m e b  (16.09.23 11:14:25) 
eski modellerin fiyatlari yeni model piyasada yayildiktan sonra duser, 15 ay sonu piyasaya surulecek. kuzey amerika'da bile istedigin renk/kapasite bir iphone 15'in eline gecmesi kasim ortalarini bulabilir.


  • cooperr  (16.09.23 12:25:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.