[]

Trendyoldan aldığım elektronik ürün bozuk çıktı

Şarj göstergeli bir tıraş makinesi aldım ve bi süre şarj edip kesiliyor, bıçakları oynamıyor bile. Şimdi iade seçenekleri arasında en yakın iki seçenek:
-Ürün bozuk çıktı
-ürün kalitesini beğenmedim
Bozuk çıktı seçeneğini seçsem foto istiyor ve jelatinini açtım, açarken video falan çekmedim. Bu seçenek sıkıntıya sokar mı beni bilemedim. İkinci seçenek de kalitesini beğenmedim desem satıcı ürünü bozmuşsun diyebilir. Ne yapsam daha mantıklı olur?

 
Bozuk çıktı işaretleyip gönderin. En kötü ihtimalle (kullanıcı hatası yoksa) aynı ürün ya da daha üst bir modelle değişim yapmak zorunda ürünü. Olmadı tüketici hakem heyeti.


  • Jazz  (14.09.23 08:51:17) 
@jazz
Kullanıcı hatası olacak bir durum yok hocam. Ürünü jelatininden açtığım gibi şarja koydum ve şarj yeri temas sorunu dahil bozuk geldiği belli. Üstelik ürün üstünde kıl vardı. Belli ki bile bile yollanmış.

  • Unde bach canim  (14.09.23 09:14:09) 
@Unde bach canim, kullanıcı hatadı olacak bir durum olmadığından ancak ürünü gönderdiğinizde emin olabilirsiniz. Ürünü teknik servis inceleyecektir yüksek ihtimalle önce çünkü açılmış ve çalışmadığı iddia edilen bir ürün. Teknik servisin ürün açılıp kullanılmış kullanıcı hatasıyla arızalanmış vb. bir rapor ile geri gönderme olasılığı her zaman var. Bu sebeple hikayenizi tane tane anlaşılır ve okunaklı bir şekilde yazdığınız bir not ile gönderin. Sorunu gözlerine sokun amiyane tabirle. Daha sonra tüketici hakem heyetiyle uğraşmamanız adına söylüyorum.


  • Jazz  (14.09.23 09:34:38) 
benim alıp kullandığım bir elektronik bir ürün bozuldu servise götürdüm servis değişmesine karar verdi. iade ettim.


  • paintov  (14.09.23 12:42:17) 
tıraş makinesinin iadesinin olmaması lazım zaten. "üstelik üstünde kıl vardı." gibi durumlar olmaması için.

iade oluyorsa da satıcı kabul etmez zaten. trendyol da kesinlikle satıcının arkasında duracaktır. (elektronik ürünlerin iadesinde trendyol tam bir alıcı düşmanı) online hakem heyeti başvurusu yaparsın en kötü igtimal. 6 ay sonra iade olur paran.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (14.09.23 13:42:30) 
tıraş makinesi piyasası çok karışık. toplama ve ikinci el ürünler sıfır diye pazarlanıyor. resmi veya güvenilir mağazalardan philips, braun gibi markalı ürünler almanızı tavsiye ederim. tıraş makineleri sağlık nedeniyle hassas ürün kabul edildiğinden iadesinde sorun yaşayabilirsiniz.


  • kesmekes laleler  (14.09.23 13:51:31) 
Ben gittigidiyordan traş makinesi aldım açar açmaz üstünde kıl gördüm iade ettim. Benim iade ettigimi ürün kesin başkasına gitmiştir.


  • Fritz-X  (14.09.23 15:41:57) 
@jazz
az önce aldığım ürünün teknik servisinin sahte olduğunu öğrendim:( sanırım bu işi hakem heyeti bile çözemez. Büyük para değildi 730 tlye adı duyulmamış bir üründü ama yine de yapacak bir şey varsa yaparım

  • Unde bach canim  (14.09.23 19:14:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.