[]

İspanya ziyareti vize

Selamlar , epey yardıma muhtaç durumdayım o yüzden okuyana bile teşekkürlerimi borç bilirim şimdiden.
Öncelikle durum şudur.Ağustos başında İspanya'ya gitmem gerekiyor(edit:Madrid).Ama ben hayatımda uçağa dahi binmedim ve bu vize , pasaport işlemleri biletler kafamı çok karıştırıyor.Daha önce yurtdışına çıkanlardan tecrübelerini dinlemek istiyorum.Sorularımı maddelersem daha kolay olacak sanırım ;
1-Bu saatten sonra vize almam çok mu zor?
2-Uçak biletini vize almadan mı almalıyım alırsam olmazsa iade edince vergiler kesiliyor sanırım?
3-Otel rezervasyonu yapmalımıyım?(Otel tavsiyeside alsam çok makbule geçer.)
4-Vize görüşmesine direk mi gidilir yoksa ilk önce şu belgeler lazım falan diye onlar öğrenilip randevumu alınır?
5-Yoksa internetten öğrenip direk belgelerimle mi gitmeliyim?
6-Büyük ihtimalle bir hafta kalmam gerekicek vize isterken bir hafta mı diyeyim 10 gün mü 1 gün geçirsem sorun olur mu çıkışımda?Yalan söyleyeyim mi turistik gidiyorum başka bişey uydursam mı?
7-Schengen dedikleri vizeden mi isteyeceğim?Alması zor mu?

Bilgiler lacivert pasaportlu 3. sınıf bir öğrenciyim.Dönmemek gibi bi düşüncem yok.Bunu sorun edebiliyorlar sanırım ne diyeyim?


Şuan aklıma gelen bunlar.Ama ciddi yardıma ihtiyacım var burdan veya mesaj fasilitesinden bilgi sahibi olanlar bana ulaşırsa çok müteşekkir olurum.

Okuyana bile şimdiden sonsuz teşekkür.Biraz dağınık oldu kusura bakmayın.

 
www.ispanyavizesi.com bu siteye bir göz gezdirin isterseniz. vize için belgelerinizi hazırladıktan sonra görüşme için kendiniz gitmelisiniz. evet ispanya schengen vizesi kapsamında olan bir ülke ve bu vizeyi (ispanya için bilmiyorum ama) çıkarmak pek de kolay değil özellikle daha önce hiç yurtdışına çıkışınız yoksa. sözlükte ispanya vizesi başlığında yazılı olanları okuyabilirsiniz ayrıca biraz kurcalarsanız vize görüşmesinde yapabileceğiniz çeşitli oyunlar da vardır, ki bunların en önemlisi ülkenize geri döneceğinize görevliyi inandırmak.


  • mentuhotep  (01.07.10 20:48:24) 
ucak bileti ve otel rezervasyonu genelde vize basvurularinda istenir, o yuzden iptal edilebilir bir ucak bileti rezervasyonu yaptirirsaniz olur, otel icin de booking.com'dan bakin butcenize gore cogu otel 1 gun oncesine kadar iptal ettiriyor rezervasyonu o yuzden o sorun olmaz. Otel ismi tavsiye edemem ama Bernabeu'nun etrafinda ve kuzeyindeki oteller merkeze gore daha ucuzdur, zaten orasi da merkeze cok uzak degil dogrudan metro hatti var vs.

Vize basvurusu icin aslinda turizm acentelerden yardim alsaniz sanki daha kolay olur onlar bilirler hem ne tur daha kolay vize alinir, tam olarak ne belgeler lazim vs. Saniyorum belgelerin tamam olduktan sonra 1 hafta icinde alabiliyorsun ve ilk cikista schengen vizesini kisa sureli veriyorlar benim bildigim.
  • 2pac  (01.07.10 22:02:32) 
ispanyavizesi.com'daki bilgilerin güncel olmadığını söylemişlerdi bana elçilikte. Geçtiğimiz bir iki hafta içinde aldım, hangi şehirden başvuracaksın bilmiyorum ama ankara'da 5 gün içinde veriyorlar, rezervasyon gerekmiyor ama buun için ikametgah göstermen gerekiyor o ayrı. vize için gerekli evraklar ve başvuru prosedürü için bana verdikleri adres bu : www.ankaravisa.es uçak rezervasyonu yeterli, 1-2 liraya hostel rezervasyonu da yeterli. ispanya'da görüşme diye bir şey yok eğer çok hususi değilse. vizenin üzerindeki numarayı taratıp kimlik bilgilerini ispanyol göçmen ofisine girdiklerinden bir gün dahi geciktirirsen büyükçe bir ihtimal o ülke tarafından mimlenirsin, bu da senin diğer şengen başvurularını fena etkiler ha sorunsuz çıkan olmuş mudur? evet ama tamamen şans!

direk bir hafta isteyip rezervasyonları da ona göre yaparsan sorun olmaz.
iyi eğlenceler!
  • perliva  (02.07.10 08:59:28) 
arkadaşım vize almak aslında zor değildir bir kaç işlemle kolayca vize alabilirsin defalarca yurt dışına gitmiş biri olarak bunu söylemek istiyorum ispanya vizesi için ispanyakonsoloslugu.gen.tr adresinden çok detaylı bilgi edinebilirsin evraklarını da hazırlarken www.visacenter.com.tr buradan kontrol edebilir kendin bile rahatça başvurunu yapabilirsin


  • ahmet27  (29.01.19 20:44:57) 
Vize başvurusu yaparken mutlaka büyükelçiliğin/konsolosluğun resmi web sitelerini ve aracı kurumun (IDATA, VFS) web sitelerini kontrol edin. En güncel bilgiyi resmi web siteleri verecektir. Konsolosluk web sitelerinin resmi olup olmadığını gov uzantısından anlayabilirsiniz.


  • taurina  (29.01.19 20:48:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.