[]

son kullanma tarihi geçmemiş yaş mama bozulur mu

merhaba sevgili sözlük yazarı arkadaşlar, kedime royal canin marka yaş mama aldım geçtiğimiz günlerde. bu markanın yaş mamasını ilk defa kullanıyoruz. mamanın üretim tarihi 2015 diyor. son kullanma tarihi 2025. yaş mamalar bu kadar uzun süre dayanıyor mu daha önce üretim tarihlerine hiç dikkat etmemiştim. bilgisi olan lütfen paylaşabilir mi? kokusuna baktım ama emin olamadım kötü kokmuyor ama ne kadar sağlıklı ve taze kokusu var onu da bilemedim.




 
tarihi yanlış okumuş olabilir misiniz?
o kadar geniş bir tarih aralığı ne gördüm, ne duydum açıkçası.

bu arada en ideal koşullarda (serin, kuru, güneş almayan vs.) bile ortalama bir yaş kedi maması için 6 ay, dondurucuda falan dondurursanız (nedense bunu pek tavsiye etmediler bana) hadi maksimum 1 yıl olur.

edit: royal canin'in kendi sitesi de açıldıktan sonra dolapta maksimum 1-2 gün falan diyor. açılmış halinin bu kadar kısa dayanabildiği bir ürünün kapalı paket raf ömrünün 10 sene olabileceğini pek düşünmüyorum.
www.royalcanin.com
  • thedepressed  (13.09.23 18:09:31 ~ 18:16:36) 
Konserve yahu, açılmadıktan sonra bir şey olmaz.


  • kobuzchu kiz  (13.09.23 18:44:41) 
konserve mi paket mi onu yazmamışsınız ama elimdeki paket mamayı kontrol ettim, muhtemelen gördüğünüz 2015'li sayı üretim tarihi değil. hatta pakette üretim tarihi hiç yazmıyor bile, sadece son kullanma tarihi yazıyor.

imgur.com
  • kibritsuyu  (14.09.23 00:15:04 ~ 00:19:28) 
paket mama, tam olarak gösterdiğiniz şekildeydi evet. resim yüklemeyi bilmediğim için eksik kaldı. ben üretim tarihi zannetmiştim. harikasınız çok teşekkür ederim:)))


  • yarinyinegelicem  (14.09.23 09:11:34) 
yinede yaş mamayı koklamakta yarar var vermeden önce, güneş altında beklemiş, şişmiş olan konserve poşetler bozulmuş oluyor. hatta dışardaki kediler için aldığım bazı markalar skk 1 sene olmasına rağmen ekşimiş çıkıyor.


  • eja  (14.09.23 14:30:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.