[]

İsveç veya Almanya Apple Store Vergi iadesi var mı?

Arkadaşımın isveç'e gidecek açıkcası vergi iadesi yoksa arada 7-8k fark ile iphone alınıyor yine iyi ama birinde 2 yıl garanti diğerinde 1 yıl..

İsveç'te bu telefonlar için vergi iadesi ne kadardır? Google amca net ceva veremedi. O yüzden bilinebilir diye Almanya dan örnek verebilir siniz?

Gürcistan olsa hesabı kolaydı ama sanırım orada apple store yok. Çünkü siteye girdiğimizde yayın tarihi bile belli değil.

 
isveç stockholm apple store'dan telefon aldık geçtiğimiz temmuz ayında. verilen faturayı arlanda havaalanı çıkışında gümrüğe gösterip kaşelettik ve apple'a fatura + ikamet belgesini mail attık. 3 gün sonra %25 kdv iadesi yapıldı.

not: stockholm apple store baya ters bi yerde. zaman kısıtı varsa zorlayabilir.

almanya için ek olarak adını yanlış hatırlıyor olabilirim ama zoll belgesi gibi bişey vardı. kalan prosedür aynı.

kdv oranları için şehir + apple store yazıp, apple store sayfasına giriyoruz ve iphone sayfasında aşağı inince o ülke için kdv oranları yazıyor.
  • scudman1  (13.09.23 15:23:07 ~ 15:24:37) 
çok teşekkür ederim. öyle güzel bilgi verdinizki özellikle isveç için. Almanya işi çünkü çok zordu. Arkadaşıma bir söyleyeyim.


  • sakince  (13.09.23 16:23:03) 
Apple store olması zorunlu mu? İsveç mediamarkttan ps5 almıştım ben vergi iadesi aldım. iPhonelarda da vardır herhalde


  • nundu  (14.09.23 00:39:52) 
Yani apple store zorunlu değil ama 25 eylül de orada olacakları için mediamark stoklarında olur mu? 22'de apple storelarda olacak mesela.


  • sakince  (14.09.23 09:38:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.