[]

Pasaport başvuru

Merhaba ilk defa başvuru yapacağım 3+ yıl olanı mı tercih etmeliyim? Her yıl için sonra az miktarla yeniletilebiliyor mu? Bu sene yurt dışına gider miyim belli değil. Ama harçlar Ekim’de artacakmış ben yarın için bulunduğum ilçede randevu oluşturabiliyorum. Harcı da ödedikten sonra güncel fiyata göre başvurum değerlendirilmez değil mi?
Haberlerde hep mağdur olanlar vardı ama sanırım onlar sadece harcı yatırıp randevusu farklı zamanlarda olanlardı galiba.



 
Pasaportlarda yenileme diye bir şey yok, her seferinde yeni defter ve yeni başvuru gerekli. Bu nedenle uzun süreli almak avantaj yaratacaktır.


  • yeninesiltupcu  (13.09.23 09:25:03) 
Ben geçen hafta başvuru yaptım, ertesi güne randevu alabildim, artık daireler rahat herhalde. Aynı gün basıldı, ertesi gün kargoya verildi, bir gün sonra da teslim aldım. Ekim’i beklemeden hemen alın derim.

3+ (yani 10 yıl) olanı alın muhakkak. Pasaport yenilemek diye bir şey yok, yeni pasaport almak var. Süresi bitmese bile yeni pasaport başvurusu yaparsanız seçtiğiniz süreye göre tam ücret ödersiniz ve eski pasaport iptal olur. O yüzden en uzun olanı alıp bitmesine 6 aydan biraz daha fazla zaman kala yenisini alın. 6 aydan fazla dedim çünkü eski pasaportta geçerli bir vize varsa ve o ülkeye gitmek isterseniz en az 6 ay geçerliliği olan bir pasaport istiyorlar.
  • orient blue  (13.09.23 09:28:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.