[]

Bir vize sorusu

Bir Türk vatandaşı Türkiye dışında başka bir ülkeden vize başvurusu yaptığında vize alma ihtimali yükselir mi?




 
Öncelikle Türkiye dışında başka bir ülkden Schengen başvurusu yapabilmeniz için o ülkede yerleşik olmanız lazım diye biliyorum. Dolayısıyla Oriend Blue'nun mesajına belli ölçüde katılıyorum; yani en çok vize reddine sebep olan kriter "Geri döner mi emin olamadık" ise, tabi ki vizeye örneğin Amerika'dan başvuran bir Green Card sahibi için bu kriter çok bir anlam ifade etmemeye başlıyor. Tabi bir de önyargı konusu olabilir; Türkiye'deki başvuruları değerlendiren personelin doğal olarak başvuru yapanlara dair kafalarında bir profil oluşmuş olabilir. Haliyle yurtdışından başvurunca bu önyargı da ortadan kalkıyor olabilir (Ya da tam tersi daha kötü bir önyargı da işin içine girebilir tabi, bilinmesi pek mümkün değil)


  • salihdt  (13.09.23 08:55:54 ~ 08:58:12) 
Valla bazı ülkeler ve bazı durumlarda başvuru bile yapamayabilirsiniz. Mesela Amerika çoğunlukla eğer randevu alabilirseniz başka bir ülkedeki elçiliğinden başvuru yapmanıza izin veriyor. Ama çoğu ülke sadece oturumunuzun/ikametinizin olduğu ülkelerden başvuru yapmanızı şart kılıyor.

Hatta bir ara ülke içinde bile bölünmüş durumdaydı. Misalen, eğer bir ülkenin Türkiye'de birden fazla temsilciliği var ise, ülkenin şehirlerini görev alanlarına bölüyorlardı. Mesela ikametin Bursa'da ise sadece İstanbul'daki Baş konsolosluğa başvuru yapabiliyordun. Belki hala aynıdır ama artık aracı kurumlar üzerinden başvuru gittiği için biz arkadaki görev dağılımı ve süreçle ile birebir karşılaşmıyoruz.
  • yeninesiltupcu  (13.09.23 09:15:06) 
Baska ulkeden schengene basvurmak icin oturum kartiniz olmasi gerekiyor. Oturum karti olmadan islem yapamiyorsunuz.

Irlanda schengen bolgesinde olmadigi icin avrupaya gitmek vize almak gerekiyordu. Hic zorlanmadan 2 - 3 is gununde vize alinabiliyordu. Cunku elinde oturum karti var ve goc etmek icin sebep yok zaten avrupa birligi ulkesindesin kafasindalar.
  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (13.09.23 12:40:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.