[]

Odaklanma sorunum

en son pandemi başında yaşamıştım böyle bir şeyi. o zamanlar kaygı bozukluğu da vardı sanırım yani o dönem şöyleydim;

konsantre olmakta zorlanıyordum işime, konsantre olmaya zorlandığım için işim ilerlemiyordu, işim ilerlemeyince para kazanma kaygısı yaşamaya başlyıordum, bu kaygıyı yaşadıkça konsantrasyonum daha da düşüyordu. ve neredeyse tüm günü bilgisar başında hiç çalışmadan geçiriyordum.

sonra psikiyatrise gitmiştim, wellbutrin vermişti, 5-6 ay kadar kullandım, iyi geldiğini hatırlıyorum.


------

şimdi benzeri olmasa da işlerime odaklanmada, organize olmakta çok zorlanıyorum. en ufak şeyler bile dikkatimi dağıtıyor, çok kısa süreli çalışabiliyorum. (30 dakika çalış 30 dakika 40 dakika 1 saat etrafa bak veya oyalanacak bir şeyler bul gibi)

yine psikiyatriste mi gideyim? yoksa bana önereceğiniz bir şeyler var mı?

çok fazla uyuyorum son dönem. akşam 10da uykum geliyor, bugün uyumamak içni redbull falan aldım.

ne önerirsiniz bana?

 
beslenmeni düzene sok, işlenmiş şekeri, kolayı, alkolü hayatından çıkar. yeterli ve temiz protein al hareket et. geniş çaplı kan testi yaptır çinko, magnezyum, d vitamini, iyot ve troidlere bakılsın. ekmeği hamur işini aşırı azalt.

kaliteli bir balık yağını aksatmadan kullan, solgar veya benzeri ashwaganda takviyesi de iyi gelir.

yukardaki zor bir liste ama bunları ve hatta daha fazlasını yapmadan mucizevi şekilde yorgunluğun ve buna bağlı sisli beyin - dikkat eksikliğin gitmeyecek.

gerçeken dopamine bağlı genetik bir dikkat eksikliğin de olabilir. yukardaki sebeplerle sen bunu 3x yaşıyor da olabilirsin. sağlığını düzene koysan belki yönetilebilir olacak.

pomodoro tekniğini kullan.
  • orpheus  (13.09.23 01:28:24 ~ 01:31:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.