[]

Korsan mı? Değil mi? Zaman Çarkı Serisi

Merhabalar Sevgili Romalılar,

Amazon.com.tr'den Amazon tarafından satılan Zaman Çarkı Serisi tüm kitaplarını aldım. 8 kitabı elime ulaştı. 7 kitap kargoda geliyor. Eh kitap için hatrı sayılır bir meblağ verdiğim için de (gerçi vermesem de kontrol ediyorum her zaman) kitapları tek tek inceledim. Siz romalıların bir lafı vardır "babana bile güvenmeyeceksin" diye. Dolayısıyla Amazon kim ki ona güvenelim değil mi? Neyse kitapları kontrol ettiğimde maalesef korsan olabileceklerinden şüphelenebileceğim bir kaç basım hatasıyla karşılaştım. Elimde orijinal olduğunu bildiğim bir kopyası olmadığı için ne yazık ki hepsi şu an gözümde korsan kitap.

Elinde zaman çarkının orijinalliğinden emin olduğu kitapları olan ya da güvendiği bir kitapçıya yakın olup da karşılaştırma yapabilecek bir zatı şahaneniz yardımcı olabilir mi şu fakir plep kulunuza.

Teşekkürler.

Önce şununla başlayalım:

Ön görünüm:
hizliresim.com

Yan görünüm:
hizliresim.com

Şimdi sadece buradaki özellikle deri rengi ve yanda yaldızlı yazının bulunup bulunmamasının aydınlatılması benim işimi çözer. Fakat bütün kitaplarda bu kitabın yanında bulunan yaldızlı yazı bulunuyor mu? Önce bundan emin olmalıyım diye düşünüyorum. Ayrıca eğer bunlardan biri korsansa sağdaki cilt rengi daha açık olan ve kitabın yanında yaldızlı bulunmayan der içimden bir ses (bariz değil mi?).

Amma velakin bazı kitabevlerinin kendi kitaplarının korsanlarını bastırdığı dedikodusu da içimi ürpertmekte bir yandan.

Yardımcı olacak herkese teşekkür ederim yeniden.

Bu arada gelen 8 kitabın 6'sının rengi sağdaki kitap gibi. Daha başka farklılıkları da var bu arada kitaplar arasında bu yukarı resimlerini attıklarım dışında.

 
mobil.ktb.gov.tr

Bandrollerini kontrol edin, garanti olsun.
  • kobuzchu kiz  (12.09.23 23:39:36) 
şahsen korsan olacağını düşünmüyorum. Çok büyük ihtimal, basım serileri farklıdır. rengi soluk olan 2. basımdır, sırt kısmı yazılı olan 3. basımdır. Bunun gibi bir durum söz konusu olabilir. kitabın içindeki basım serilerini kontrol edin. tek bir basım serisi ellerinde olmadığı için ortaya karışık yapmışlar gibi duruyor.


  • janavarorion  (13.09.23 02:00:04) 
@janavarorion, basım farkı var hadi bu ondan diyelim bu da mı basım farkından sizce?

hizliresim.com

hizliresim.com

Yani ikinci görsel çok fazla şüphe uyandırıcı değil mi?
  • Jazz  (13.09.23 16:58:25) 
Kabul edilebilir bir hata değil. Buna ek olarak sayfa kesimleri de çok kötü gözüküyor.

hala iyi niyetli düşünmek istiyorum ama sahte gibi duruyor. yayınevine burada bahsettiğiniz şekilde mail atıp inceleme isteyebilirsiniz. Oradan gelecek mail ile de Amazon a başvurabilirsiniz.
  • janavarorion  (14.09.23 02:07:43) 
Amazon'la görüştüm kitap kırmızı çizgimizdir hemem geri gönderin yenisini gönderelim. Eğer incelemelerimizde korsan olduğunu tespit edersek imha edip tedarikçiye ciddi yaptırımlar uyguluyoruz dediler.(Ne kadar doğru bilemeyiz tabi) 2. gönderdiğimiz ürünler de yine benzer şekilde çıkarsa elimizdeki tüm stoğu yok ediyoruz dediler ayrıca. İade edeceğim bakalım ne olacak. Teşekkür ederim yorum için.


  • Jazz  (14.09.23 09:01:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.