[]

Hastanede rapor yazdırma saati?

Merhabalar. Dün gece Türkiye hastanesine gittim, saat 03-04 arası. Tedaviden sonra o gün için rapor istedim bana bu saatte rapor yazılmadığı, sabah 8’de gelip yazdırmak gerektiği söylendi. Ama geçen hafta aynı saatlerde levent hastanesine gittiğimde aynı saatte rapor yazılmıştı. Ben itiraz ettikten sonra zorla gece raporu yazdılar. Bunun bir gerçekliği var mı? Yazamıyoruz deyip yazdılar çınlıyor itiraz edince.




 
Bu tarz kurallar genellikle doktorların şahsi tercihleri oluyor. Adam raporları sadece sabah yazmak istiyor mesela. Böyle bir hakları var mıdır bilmiyorum.

Mesela bizim aile hekiminden örnek vereyim sadece randevuyla hasta kabul ediyordu. Hasta oluyorum randevu 3 gün sonraya alabiliyorum aile hekiminden 3 gün sonraya kendi kendime iyileşiyorum zaten. Sağlık bakanlığını arayıp sordum ilk kademe sağlık birimi olduğu için böyle bir hakkı yokmuş mesela. Ama işte kendi kuralını kendi belirleyebiliyor yetersiz kontrolden ötürü.

İşini hakkıyla yapıp sağlığımızı gözeten hekimlere saygım sonsuz tabiki. Ama kimsenin de kendi kuralını koyamaması lazım. Siz de benim gibi arayıp sorabilirsiniz sağlık bakanlığına
  • nuevo  (12.09.23 16:23:00 ~ 16:23:27) 
Doktorun inisiyatifinde bir konu. Kimse / bakanlık vs dahil illa yazacaksın diyemez. Çoğunlukla gereksiz ve aşırı rapor taleplerini engellemek için vermiyorlar.


  • alicandan  (12.09.23 19:03:01 ~ 19:03:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.