[]

Borsacı dede ve taktikleri

İnternette bildiğimiz borsacı dedeyi bir süredir izliyorum, ama tam olarak kafa yapısını anlayacak kadar bir içerik
tüketemedim.

Özetleyecek olursak, borsacı dede , nasıl , ne zaman ve neye yatırım yapar , ne gibi stratejileri vardır.
Yaşı itibari ile gelenekselci olduğu teknik analiz vb. gibi bu konulardan uzak olduğunu biliyorum.

Geldiğimiz şu noktada algolar , robotlar vb. çalışıyor, bu anlamda taktileri ne kadar akılcı ve trendlere ne kadar uygun.

çok teşekkürler.

 
Adamın yaptığı şey bütün akıllı yatırımcıların yaptigi en basit doğru. Ödenmiş sermayesinin 10-50 kat fazlası kar aciklaya dolaşımdaki lot sayısı az olan ve mümkünse temettü veren hisselerden alıp en az 3 sene bekliyor.


  • alimcgraw  (12.09.23 14:39:21) 
Adamı çok izlemedim bir iki videosunu gördüm ama oldukça basit bir mantığı var anladığım kadarıyla @alimcgraw'ın söylediği gibi.

Şimdi yatırım tavsiyesi gibi olmasın bu ama, benim fikrim bu teknik analizdir, yok mum çizdim yok fibonacci, yok algoritmalar falan biraz yalan dolan geliyor. Tamam kitlelerin alım trendleri satma trendleri piyasa hareketleri az çok tahmin edilebilir.

Ama bir noktadan sonrası falcılıktır. Çünkü çoğu insan şirketlerin performansına falan bakmıyor. Şirket hisselerinin alım satım hareketlerine, hissenin fiyat hareketlerine bakıyor sadece.

Ama bilanço okumak reel veridir. En azından şirketin ödeme gücünü, karlılığını görürsün. Borcunu görürsün, sermayesini görürsün, taşınmazlarını, kasasındaki parayı vs anlarsın. Az buçuk matematiğin varsa, bu şirketin iyi durumda mı kötü durumda mı olduğunu anlarsın.

bu adam da anladığım kadarıyla bunu yapıyor tam zaten esnaf kafası konuşmaları da. Yine de başkasının tavsiyesiyle hareket etmek risktir.
  • anten  (13.09.23 11:52:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.