[]

kedi iç/dış parazit aşıları

merhabalar. kedimi 1 ay iç 1 ay dış parazit için olmak üzere her ay veterinere götürüyorum. Geçen iç parazit için götürdüm ve bir hap yutturması için 150 tl ödedim. Benzer şekilde dış parazit için de damla uygulamasına en son 250 tl ödemiştim diye hatırlıyorum. İnternetten iç parazit hapı fiyatlarına baktım oldukça uygunlar. Acaba veterinere götürmek yerine bu hapı ve benzer şekilde dış parazit için damlayı kendim alıp uygulasam herhangi bir sıkıntı olur mu? Aranızda bunu kendi uygulayanlar var mı? Birde uygulanan bu ilaçlar malum karnesine işleniyor. Ben bunları evde uyguladığımda karneye işlenmeyecek. Bu ilerde sorun yaratır mı? Son olarak eğer evde uygulayan varsa hangi marka hap ve damla kullanıyorsunuz? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.




 
pazar günü iç dış parazite 500 tl ödedim veterinerde, iç dış bir arada olan BROADLİNE marka alıp kendiniz ensesine uygulayabilirsiniz, vete kedinin kilosunu söylerseniz size uygun olanı verecektir(bu haplar ve damlalar zehirdir kilosu önemli kedinin)

internetten almanız güvenli değil malesef, sanırım zaten yasakta bu ürünleri satmak sadece veterinerden alabilirsiniz, topluca alırsanız veterinerler indirimde yapıyor, lütfen iyi marka alın tenizol gibi haplar kısıtlı paraziti öldürüyor.

iç dış yazın 2 ayda bir kışın 3 ayda bir yapıyor benim veteinerim tek seferde gidip hallediyorum (içe ayrı dışa ayrı gitmiyorum) hem muayenede ediyor o yüzden kendim uygulamak yerine vete götürüyorum.

ilacı aldığınızda yanınızda karnesi olursa doktor boş kaşe vuruyor siz verdiğiniz tarihi karneye ekliyorsunuz, tabi bunu yapması için düzenli gittiğiniz vet ise ancak yapar bunu.

şöyle bir parazit hapları bilgileri var ek olarak yazayım;(alıntıdır süreleri yinede veterinere sorun)

1-BROADLİNE DAMLA 1 aylık periyodlarda tekrarlanmalı, İç Parazit olarak kapsamı ;
Yuvarlak Kurtlar,Tenyalar,Kancalı Kurt,Kalp Kurdu,Akciğer Kurdu Dış Parazit PİRE KENE,KULAK MİTELARI
2-ADVANTAGE MULTI DAMLA 1 aylık periyodlarda tekrarlanmalı, İç Parazit olarak kapsamı ;Yuvarlak Kurtlar,,Kancalı Kurt,Kalp Kurdu, Dış Parazit PİRE KULAK MİTELARI
3-5TRONGHOLD DAMLA 1-2 aylık periyodlarda tekrarlanmalı, İç Parazit olarak kapsamı Yuvarlak Kurtlar,Kancalı Kurt,Kalp Kurdu Dış Parazit PİRE KULAK MİTELARI
4-PROFENDER DAMLA 3 aylık periyodlarda tekrarlanmalı, İç Parazit olarak kapsamı Yuvarlak Kurtlar,Tenyalar,Kancalı Kurt,,Akciğer Kurdu Dış parazit koruması yok
5-CANİVE RM TABLET 2 aylık periyodlarda tekrarlanmalı,İç Parazit olarak kapsamı Yuvarlak Kurtlar,Tenyalar,Kancalı Kurt Dış parazit koruması yok
  • eja  (12.09.23 10:06:48 ~ 10:11:26) 
Kedinizi nasıl besliyorsunuz yada dışarı girip çıkıyor mu ki her ay iç dış parazit yaptırıyorsunuz.

Bu ilaçlar öyle yaptım 1 ay boyunca koruma sağlasın şeklinde çalışmıyor ki zaten. Esasen kedide iç parazit varsa o ilaçla bütün bağırsağındaki yararlı yararsız ne varsa öldürüyor. Dış parazitte aynı şekilde o anda olanları öldürüyor. Birkaçgünde eser miktarda kalırsa o ara birşeyler gelirse öldürüyor. Dolayısıyla kedinize gereksiz yere her ay az miktarda zehir veriyorsunuz. Bunun veterinerler söylemez, hatta korkutur ayakkabıdan bile parazit kapabilir vs diye.

Yurtdışında iç parazit için kakayı muayene ederler varsa iç parazit yaparlar. Dış parazit içinde aynı şekilde. Burada veterinerler için bu iş para kapısı olmuş. Ankara'nın en lüks semtlerinden evlerin 15-40 milyon TL bandında olduğu sitede veterinerlik kliniği olan arkadaşımla da bu konuda konuştuğumda, kendi 4 kedisine parazit ilacı yapmadığını ama o semtte gereksiz bu dediğimde "beni tefe koyup çalarlar" demişti.

Hadi illa yaptıracaksanız iç paraziti 3 yada 6 ayda bir yaptırın. Dış paraziti de dışarı çıkıyorsa oda yazın çıkıyordur sadece herhalde mimimum 6 ayda bir yaptırın.

4 kedi-1 köpeği ve evde 20 aylık bebeği olan, kedileri Barf (tamamen kas etinden ve dondurucuda saklanan (dolayısıyla parazit ihtimalini eleyen, öğünlerde anında tükenen)) mama ile besleyen biri olarak kedilere yıllardır parazit yaptırmıyorum.

Kedilerin bağışıklık sistemi o kadar hassas değildir. Yazık etmeyin, böbreklerine yük bindirerek.
  • FAtE  (12.09.23 11:29:01) 
@FAtE kedimiz tüm gün evde ve başka hiç bir evcil veya sokak hayvanı ile temas halinde değil ve sadece kuru mama ile besleniyor. İç ve dış parazit aşıları 2 ayda bir oluyor. Bir ay iç olduysa öbür ay dış daha sonra tekrar iç şeklinde. Aslında belirttiğiniz durumu bir ara duyuruda ben de sormuştum. yukarıda belirttiğim koşullardaki bir kedinin bu sıklıkla parazit aşısı olması gerekir mi diye. Genellikle daha az sıklıkla aşı yaptırdığını belirtmişti duyuru sakinleri. Daha sonra veterinere de aynı şeyi sorduğumda aşının/hapın 2 aylık koruma sağladığını felan söylemişti. Öyle olunca aynı şekilde devam etmiştik. Aslında hala aklımda soru işareti bu kadar sık şekilde ilaç kullanmak gereklimi diye.


  • orin  (12.09.23 12:00:33) 
bu soruya ben de ek yapmak istiyorum.
2 aydır kedi bakıyorum. iki kedim var. veterinerler bu konuda biraz şeyler (para gelsin de ne olursa olsun)

başka bir veterinerde 3 hafta önce iç/dış paraziti yaptırdığım halde, karma aşı için gittiğm diğer veteriner, (olsun yine yapmamız gerekir demişti) - 3 hafta aralıkla iç dış parazit tekrarı oldular.

ben de kendim yapmanın yollarını araştırıyordum, bu soru iyi denk geldi.

evden dışarı burnunu çıkarmayan kedişler için bunun en optimum aralığı nedir? veteriner, 2 ayda bir diyor.
  • love and trust  (12.09.23 12:12:35) 
FAtE + 1.

Parazit ilacı bildiğin zehirdir. Fazla doz böbrek filan bırakmaz. Tek seferde fazla doz ise öldürür. Bu nedenle kiloya göre mg olarak uygulanır.

Ev kedisi için, iç ve dış parazit yılda 1 defa yaptırmanız yeterlidir bence. Parazitlerin çoğalma mevsimi olan ilkbahar başında yaptirmak en doğrusu olur. Örneğin Nisan.

Bahçe kedisi içinse, yılda 2 defa yaptırmanız yeterli (ilkbahar ve sonbahar başında). Örneğin Nisan ve Ekim.
  • alfired  (12.09.23 12:31:49) 
bu şekilde parazit aşısı takvimi hiç duymamıştım. genelde 3 ayda bir filan yaptırılır. bizimki ayakkabı vs yaladığı için açıkçası ben riske atmak istemediğim için yaptırıyorum. ama siz bence hekim değiştirin. çünkü iç parazit hapının çalışma mantığı yukarıda anlatıldığı gibi çünkü o an parazit varsa döküyor. koruma şeklinde değil yani bildiğim kadarı ile. ayrıca evet evde kendiniz de uygulayabilirsiniz.


  • elorelia  (12.09.23 13:24:12) 
@love and trust ben olsam o veterineri hemen bırakırım paragöz herif 3 hafta parazit aşısı yaptırmak da ne.

@elo relia daha geçen barınaktan yavru kedi aldık, tabi ki öyle bir ortamda olduğu için iç dış parazitini hemen yaptırdık. Normalda hayvanda özellikle iç parazit varsa zaten kakada görünür deneyimli gözler tarafından. Bu yavrunun kakasında hiçbirşey çıkmadı, başka birşey olabilir mi diye kaka takibi yapıyorduk. Öyle ayakkabı yalamasından vs parazit kapması çok zor kedinin. Kedilerin sindirim sisteminin uzunluğu bir insan gibi değil o nedenle içeride parazit oluşması gerçekten zor. Üremeye elverişli olacak kadar zaman geçirmiyor parazit yaratabilecek şeyler. Çöpten, dışarıda saatlerce günlerce beklemiş besinlerden beslenip parazit kapmayabiliyorlar. Özetle öyle birkaç ayda bir parazit olayı tamamen veterinerlerin para kazanma hırsıyla alakalı bir durum.
  • FAtE  (13.09.23 11:12:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.