[]

T.C. yurtdışında vatandaşını ne kadar ilgileniyor?

Misal başımıza acil bir durum geldi tutuklandık, ağır kaza geçirdik, soyulduk vs vs.. Başınızdan geçen böyle durumlar oldu mu ?




 
Almanya'da Türkiye plakalı arabamın plakasını çaldılar konsolosluğu aradım bizlik bir durum yok polise git dedi. Almanca bilmiyorum bir şekilde yardımcı olur musunuz dedim özetle "bizden sana fayda yok" dediler. :)


  • 10032007  (11.09.23 21:58:11) 
konsolosluklarin gorevi degil bunlar. Eger ölursen ve cenaze turkiye'ye gidecekse mevzuya dahil oluyorlar. Ama yaralanma, soyulma, tutuklanma gibi olaylarda tek basinasin.


  • cooperr  (11.09.23 22:27:23) 
Benim gecmiste petrol isi ile ugrastigim bir bolgede ciddi catismalar cikmisti. Hava alanlari kapanmisti, ucuslar ertelenmisti. Sokaga cikma yasagi vardi. Uzerimizden baska ulkeden atilan uzun menzilli fuzeler geciyordu. Durum kotuye gidiyordu. Durum ile ilgili bizimle duzenli bilgi alisverisinde bulundular. Sinirlara giden yollar arac yogunlugundan tikaliydi. Ayarladiklari ucak ile tahliye edildik. Hava alaninda ve ucakta roket menzilinin disina cikincaya kadar tek isik dahi yanmadigini ve ucagin, roket gibi dikey kalkis yaptigini hatirliyorum...

Ek olarak, kim oldugunuzun, ne oldugunuzun da hizmet almanizda onemli rol oynuyor. Mesela o zamanki isimden dolayi, zaten buyuk elciyi ozel gunlerde ziyaret ediyor, resepsiyonlarina katiliyordum. Millet 50 derecede sira beklerken benim sira beklememe gerek yoktu. Aksam mesai saati sonrasi gidip de sira beklemeden islerimi halledebiliyordum. Tabi uzun zaman onceydi bu bahsettigim.

Kavgaya, kazaya karisirsin, bir sebepten dolayi tutuklanirsin vs. bu gibi durumlarda konsoloslukluk bir durum yok ama mesela pasaportunu kaybedersin, Tr'den birine ulasmak icin telefon kullanman gerekir yardimci olurlar. Gecici pasaportla seni evine gonderirler.

Hemen hemen her konsolosluk benzer islemler yapar; Kanadali bir adam Endonezya'da Ingilizce ogretmenligi yaptigi okulda hic bir kanit olmadan yuz kizartici bir sucla suclanip hapse girdi.Sucsuzlugu kanitlanana kadar 5 yil hapiste kaldi. Birak konsoloslugu Justin Trudeau dahi ugrasmasina ragmen adamin cikmasi 5 yil surdu.
  • thetruenorthstrongandfree  (12.09.23 03:22:13) 
Elçilik personeline göre değişiyor. Kimi inisiyatifini kullanır sağı solu arar. Kimi başından savar.


  • Kahvedesu  (12.09.23 05:11:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.