[]

Eve bağlattığımız internette kablo sorunu

imgyukle.com
imgyukle.com

Görülen sarı kablonun çıtçıtlı ucu prize girmiyor. Yeni kablo mu almalıyız? Destekleriniz için teşekkürler...

 
Türk Telekom ise eğer;
Duvardan modeme kablo bağlanacak (RJ11).
Modeme o sarının bir ucu bağlanacak. Diğer ucu da bilgisayara (RJ45).
  • heritage  (11.09.23 18:37:11) 
modemin arkasının fotoğrafını atar mısın


  • oldz  (11.09.23 19:17:12) 
bu anlattığım adsl modemler için geçerli.

o sarı kabloyu duvara takmayacaksınız. hatta eğer cihazlar evde kablosuz internet (wi-fi) kullanacaksa hiçbir yere takmayacaksınız, sarı kabloyla işiniz yok.

rj11 denilen telefon kablosundan alacaksınız. aslında almanıza gerek yok, modemin kutusundan çıkar. bir ucunu duvardaki prize, bir ucunu da modemin arkasındaki line yazan yere takacaksınız.

wi-fi kullanacaksanız sarı kabloyla işiniz yok. kablo ile internete bağlanacaksanız kabloyu modemin arkasındaki lan-1'den lan-4'e kadar olan soketlerden birine takacaksınız, öbür ucunu da internet kullanacak cihaza takacaksınız.
  • kibritsuyu  (11.09.23 23:44:22 ~ 23:45:46) 
O kablo duvardaki priz için değil +1

PC ya da LAN girişi olan kablolu internet kullanan başka cihazlar için o sarı kablo.

Evde telefon kullanacaksanız şöyle olacak bağlantı;

help.earthlink.net

Telefon kullanmayacaksanız şöyle olmalı ;

encrypted-tbn0.gstatic.com

PC de kullanmayacaksanız, sadece wi fi olacaksa sarı kablo hiç lazım değil. Sadece modemin adaptörünü elektrik prizine takın. Sonra da telefon kablosu ile duvardan modeme kabloyu takın.
  • John Bloor  (12.09.23 09:50:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.