[]

ekonomi üzerine kaynaklar

Merhaba,

Ekonomi parentezinde ,mikro ve makro ekonomi, emlak, teknik ,temel analiz, sektör analizi ,şirket analizi, ve borsa konusunda,

Selçuk geçer gibi popülüst olmayan, Atilla yeşilada gibi emlak balon deyip insanları yanlış yönlendirmeyen.
konuları anlaşılır , basit ve gerçekleri ile birlikte anlatan, tavsiye edebilceğiniz yerli ve yabancı youtube veya podcast tavsiyeleriniz var mı ?

Bu anlamda beğendiğm bazıları ;

Zengni muallim (youtube)
Karavanda borsa (youtube)

Teşekkürler.

 
Siz bir süredir bu tarz şeyler soruyorsunuz, onun için söylemek istedim. Anadolu üniversitesi iktisat bölümünün 4 yıllık bütün müfredatının kitaplarına internetten ulaşabiliyorsunuz.

Eğer alanınız iktisat ya da ilişkili bir alan değilse ve sıfırdan bir şeyleri anlamaya çalışıyorsanız o ders kitaplarının hepsini düz kitap okur gibi de olsa ve aklınızda kalmayacak olsa dahi baştan sona bir okuyabilirsiniz, ondan sonra bence kendi kendinize ilerleyebilir hale geleceksinizdir.

Bir de teknik analiz ve day trading konusunda her zaman şüpheci olmakta fayda var. Teknik analizlerin kendi kendini doğrulayan kehanetler olduğu ile ilgili çok dikkate değer eleştiriler her zaman vardı ve bunun aksini gösteren çok şey de yok. Yani insanların genel psikolojisinin bir göstergesi olan destek ve direnç seviyeleri ya da trendler gibi geniş ve yorumsal ölçekli gerçekten topluluk psikolojisiyle iç içe göstergeler dışında kalan o çok çeşitli tipte formasyonlar çok da güvenilesi şeyler değil.
  • akhenaten  (11.09.23 14:11:20 ~ 14:11:35) 
akhenaten;

çok teşekkür ederim, önerinizi dikkate alacağım.

Evet alanım iktisat değli, sadece normal bir vatandaş olarak ekonomik sistemi anlayarak , her şeyden öne defansta kalmak.

kitap gibi kaynaklar yerine daha çok dürüst ve gerçekçi kişilerin tecrübelerden faydalanarak pratik bilgilerle kendimi güncellemek bana daha mantıklı geliyor.
  • mrctrk  (12.09.23 02:26:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.