[]

Ev sahibi - kiracı anlaşmazligi

İyi akşamlar.
2021 Mart ayında kiraladigim evde oturuyorum. Ev sahibimin yaşadığımız şehirde bir evi daha var.
Ev sahibi Mart'ta sozlesme biterken oğlunun evde oturacağı gerekçesi ile çıkarmak istiyor.
Kiram piyasanin bir tik alti.ben de kirayı artirarak oturmak istediğimi söyledim fakat evin oğluna lazım olduğunu söylüyor.
Herkesin böyle anlaşmazlıkları oluyor evsahibiyle son donemlerde çok fazla dava açıldığını duyuyorum.Mahkemeler bı yıldan önce gün bile vermiyormuş.
Ev sahibim beni ne kadar sürede evden çıkartabilir bundan sonraki süreç nasıl olacak? Özellikle bir avukat cevaplarsa çok sevinirim

 
Bence kavga dövüşe gerek yok. Neticede ev adamın. Siz kirayı arttırma teklifi ettiginiz halde adam oğlu konusunda ısrarcıysa bence haklıdır. Çünkü siz kirayı arttırmayı teklif etmişsiniz. Konu para değil. Depozitonuz artı nakliye masrafını talep edip anlaşıp çıkmalısınız


  • limonlu eksi  (10.09.23 23:02:11) 
öncelikle oğlum gelecek kızım gelecek vs. bunların çoğu bildiğimiz kiracıları çıkarıp
yüksek fiyattan vermek için standart hale gelen söylemlerden

kanun değişikliği ile artık öncelikle arabulucuya gidip eğer anlaşılma sağlanılamaz ise
konu mahkeme sürecine taşınacaktır. Bu süre ile ilgili kimse kesin bir şey söyleyebileceğini
sanmıyorum çünkü bu açılan mahkemedeki dava sayısının yoğunluğuna göre değişecektir.

Burada ev sahibi sizi mahkeme harici bir yol ile kanunen çıkartamaz.

Tabiki her şeye karşın bir avukat ile görüşmeniz faydalı olacaktır.

Aynı şekilde durumları yaşayan biri olarak tavsiyem küçük , eski de olsa bir ev almaya çalışın.
Olmadı bir toprak parçanız olsun, en kötü senaryoda bir konteyner indirir yaşarsınız.
Ülkede konut sorunu içinden çıkılmaz bir hale doğru gidiyor, bir de istanbul depremi vs. gündemde olursa işte o zaman, kiracıların durumu çok vahim noktaya gelir.
  • mrctrk  (10.09.23 23:07:19 ~ 23:13:32) 
Buraki sorun su.emlakcilari aradım şuan hiç bı ev tahliye taahhüdunamesi olmadan kiraya verilmiyor yeni tasindigim evde ev sahibi bir yıl sonra beni tekrar cikartabilir. Bu iş çok saçma bı hal aldı ve patlayacak biryerde bu durum bence.


  • gakgul  (10.09.23 23:07:59) 
konuşarak sorunu çözmeye çalışın. hiç strese gerek yok. anlaşamazsanız çıkıp yeni eve geçersiniz. kavga dövüşle orada kalıp, huzursuz yaşamanın ne anlamı var? isterse ücretsiz olsun.
ev sahibiniz de çok önceden haber vermiş, önünüzde uzun bir süre var. gerginliğe gerek yok. şimdiden bol şans.

  • MtKrt  (10.09.23 23:34:00) 
Kendisinden oğlunun oturacağına dair yazılı beyan isteyin. Oğlu oturmadığında sonuçlarının ne olacağını az çok biliyordur. Oradan anlarsınız niyetini.


  • o kadar da degil aga  (11.09.23 00:01:13) 
Oglum oturacak vs gibi belgelerin bir önemi yok.
Siz evden mahkeme karari ile cikmadiginiz sürece siz ciktiktan sonra direkt kiralasa bile eldeki belgenin önemi yok.
O yüzden ona güvenerek ilerlemeyin.
  • logisticsmanager  (11.09.23 00:37:01) 
Her durumda dava açması lazım ev sahibinin, sakın söze güvenip çıkmayın.


  • montreal  (11.09.23 06:34:21) 
Noterden ihtarname ceksin oglunun oturacagina dair, bu da size 6 aylik bir sure kazandirir. 6 ay sonrasinda ise ev sahibinin mahkeme yolu acilmis olur.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (11.09.23 09:42:01) 
emlakcilari aradım şuan hiç bı ev tahliye taahhüdunamesi olmadan kiraya verilmiyor

acaba neden?

gerçekten oğlunun ev ihtiyacı varsa ki mahkemeler 18+ cocugun ailesi ile yaşaması zorunlu tutulamaz kararı var, eninde sonuda çıkartılırsınız.
böyle bir durum yoksa çıkaramaz.
  • nuisance  (11.09.23 12:13:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.