[]

Kiranın 5000 TL'den 15000 TL'ye Çıkması

Yer: Eskişehir

Öncelikle kaldığım yerde kiraya her şey dahil olduğunu belirteyim; yani faturalar, temizlik, aidat vs... Bunu belirtme sebebim ise, işletme sahibi inatlaşırsa "artık bu hizmetleri vermiyorum" diyebilir. Uğraştırır beni.

Geçen sene 3000 TL'den 5000 TL'ye çıkarttı, yani %25 olayını geçtim TÜFE'nin de biraz üzerinde bir zam yaptı. Memnun olduğum için ve piyasa da belli olduğu için karşı çıkmadan kabul etmiştim.

Fakat bu sefer sarı sitede yeni kiralar 15000 TL seviyesinde olduğu için böyle bir teklifle geldi. 3 sene öncesine kıyasla bu zamla birlikte Maaş/kira oranım benim aleyhime kötüleşmiş oluyor. Benim maaşımın artışından daha fazla oranda zam yapmak istiyor.

Şimdi bunu kabul edemem ancak anlaşmazlık durumunda da TÜFE'ye göre 7800 TL vermem gerekiyor. Bu da çok az burası için.

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

 
hocam en temizi iletisim. hem ev sahipleri hem de kiracilar zor durumda.
7800 az diyorsan, ben yerinde olsam 10'a yakin bisey soylerim, pazarlik yapar 10-15 arasi birseye baglarim.

  • cooperr  (09.09.23 21:37:23) 
Zıtlaşmadan orta yolu bulun bence 10000 lira bu işin ortası gibi duruyor. Bu rakamı teklif edin. Daha üstüne maddi olarak yetemeyeceginizi anlatın. Gerekiyorsa biraz acındırın. Onun dışında başka çareniz yok malesef.


  • limonlu eksi  (09.09.23 21:50:11) 
Orta yol 10u bulun hocam. Kabul ederse devam edersiniz yoksa ne yazık ki yapacak bir şey yok. 6250yle idare eder.


  • glamdr1ng  (09.09.23 22:15:53) 
herşey dahil ipucundan yola çıkarak sizin sözleşmeniz bağımsız konut kiralama şeklinde olmayabilir. bunu bir kontrol edin.


  • orpheus  (09.09.23 22:44:02) 
faturalar onun üzerine olması kötü sanırım yarın bir gün abonelikleri kapatırsa kendi üstünüze alabiliyor musunuz bir şekilde onu da araştırın bence, bunu çözebiliyorsan ve yeni kiracıysan ve arkadaşın dediğini bilmiyrum bağımsız kiracı muhabbetinden de sıkıntı yoksa %25 yap o uğraşsın madem kabul etmiyor, her sene güncele mi çekip duracaz bunların yüzünden sözleşme imzalarken bilmiyorlar sanki enflasyonu, gözleri de doymuyor


  • jorah the andal  (09.09.23 22:56:59) 
Evet, ben de orta yolu bulun demeye geldim


  • balpolen  (10.09.23 00:05:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.