[]

Krediyle Araç Satın Alma Adımları

Selamlar,

İlk kez araba satın alacağım. Halletmem gerekenleri listelemeye çalışıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

1- Satın alınacak araç bulunur ve sahibiyle anlaşmaya varılır (belli bir yaştan daha büyük araçlar için kredi verilmiyor. Doğru mu?).
2- Aracın ekspertiz değeri hesaplatılır.
3- Aracın ruhsatıyla bankaya kredi başvurusu yapılır.

Doğru mudur? Eksik veya yanlış adımları eklemem veya düzeltmemde yardımcı oşabilir misiniz?

Not: Kredi çekme konusunda da tüyolarınız olursa çok makbule geçer. Hangi bankadan, hangi tür kredi gibi. Almayı düşündüğüm araçların en genci 12 yaşında. Fiyat aralığı ise 350-500 bin TL. 250-300 bin TL naktim var.

Teşekkür ederim.

 
bazı galerilerde kimlikle hemen kredi kullandırma olayı var. galerici örneğin koç finans ile anlaşmalı sana anında kredi ayarlayabiliyor.


  • alp9900  (08.09.23 15:03:46) 
Araçlarda ekspertiz değeri hesaplama diye bir prosedür yok, kasko bedeli vardır ve bunlar bellidir. Bir de bazı bankalar belli yaş seviyesine kadar araçlara kredi kulandırıyor. Örneğin Halkbank en fazla 5 yaşındaki arabaya kredi kullandırır. Banka bazında böyle kriterler olabiliyor.

1- Aracın sahibi ile anlaşıyorsun.

2- Ruhsat ile bankaya kredi başvurusunda bulunuyorsun. Kredi limitin onaylanırsa araç sahibi ile notere gidiyorsun.

3- Noterde aracın devri senin üzerine yapılıyor. Devirden sonra da satıcının hesabına kredi tutarı geçer. Tam bu esnada bazı bankalar aracın trafik sigortası ve kaskosunu kendi sigorta şirketleri üzerinden zorla yaptırabilirler. Sen o sırada başka sigorta şirketinden daha uygun teklif bulabiliyorsan onu yaptır.

Taşıt kredisinin prosedürleri zorlayıcı. Ben İş Bankası'nda perişan olmuştum. Ayrıca aracın üzerine rehin koyduklarından kredi bitmeden satmaya kalkarsan prosedürlerle uğraşırsın.

O nedenle faiz oranı olarak aynıysa veya önemli bir fark yoksa taşıt kredisi kullanma, ihtiyaç kredisi kullan. Fiyat aralıkların düşük zaten.
  • Lethe  (08.09.23 15:18:47) 
1 5 yaş üstüne kredi çıkmaz.
2 araç sahibi aracın fiyatını beliler, satış fiyatına kadar bankanın açtığı limit belli.
3 aracın ruhsatıyla ilk olarak bankaya gidin para çıkmıyacaksa çok uğraşırsın. bu ara bankalar kolay araç kredisi vermiyor.

0 araç alımında firma krediyi kendi ayarlar. elinizde bir miktar paranız yoksa banka size çok da fazla bir para vermez.
  • mikahakkinen  (08.09.23 16:06:48) 
Ek bilgi:
Kredide araç yaşı sınırı:
Yapıkredi: 12
Vakıfbank: 6
  • pantepember  (08.09.23 20:09:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.