[]

İlamsız Takiplerde Ödeme Adında İcradan Kağıt Geldi

MErhabalar,

Kız arkadaşım özel bir kolejde ogretmendi. Haziran ayında sözleşmeyi imzaladı. Sonrasında başka bir kolejden teklif geldi ve süreç boyunca 3 hafta geçti. 4. hafta çalıştıgı koleje istifasını verdi,dava eden kişi ile gorustu ve bir sıkıntı olmadan cıkısını verdıler. Bugun de eline baslıkta belirtmiş oldugum gibi bir kagıt geldi ve yaklasık 45 bin tl civarında ödeme yapması gerektiği yazıyor. Okulu arayıp sordugunda, sen sozlesmeyi imzaladın ve üzerinden 1 ay geçti, mazaret dilekçesi verebilirdin vermedim, o yuzden dava ettık demısler. Isın garip kısmı sozlesmenın 1 agustos'a kadar geçerliliği olmadıgı personel tarafından soylenmıs. ( tabi bu durum sozlesme uzerınde yok) ayrıca sözlesmenın bir kopyası da kız arkadasıma verılmemıs. Sizce nasıl bir durum izleyelim? Bu kolejde yaklaslık 10 senelik ogretmendi ve tazmanatını almadan uygun bır sekılde ayrıldı. (kendı ayrıldıgı ıcın) Sizce nasıl bir yol izleyelim? Tesekkurler..


 
mutlaka bir avukata gidin. ayrıca ilamsız icra size dava açılmış demek değil. bir alacak talep edilmiş ve 7 gün içinde itiraz etmezseniz bu borcu kabul etmiş sayılırsınız.

basitçe itirazınızı yapın icra durur, devamında bu alacak konusunda eminlerse dava açarak ilerlemeleri gerekir. orada da süreç zaten uzun.
  • orpheus  (07.09.23 23:13:43 ~ 08.09.23 01:18:57) 
Anlattıklarınızdan ve kız arkadaşınızın kıdeminden, kolejin ihbar tazminatı için talepte bulunduğunu anlıyorum.
Kız arkadaşınızın kıdemi 3 yıldan fazla olduğundan ihbar süresi 56 gün. Muhtemelen ona dayalı bir takip başlattılar.
Burada istifa ve işverene haber verme tarihi önem kazanıyor.
  • lavinia  (08.09.23 00:35:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.