[]

Pegasus valizimi kırdı? Teklif ettiği valizi kargolamıyor mu?

Merhaba, Pegasus büyük boy valizimi kırdı. Tutanak tutturdum. Mailde İlk önce 427 tl ödemeyi kabul etti. Sonra benim kırılan valizimin boyutunda ve kalitesindeki valiz 800 tl civarında olduğu için kabul etmedim. Bana 800 tl ödeme yapın ya da aynı boy kalitede valiz gönderin diye mail attım. Aşağıdaki şekilde cevap vermişler.

Bu valizi gidip almam mı lazım. Eve kargo yapmıyorlar mı? Bu konudaki tecrübeleriniz nedir? 800 tl de ısrar mı etmeliyim?

(git: hizliresim.com). Göndereceği valizi ekledim.

Öncelikle Pegasus Havayolları uçuşunuzda yaşamış olduğunuz bagaj aksaklığından dolayı üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. Kayıp ve hasarlı bagaj hususunda tarifeli taşıyıcıların yükümlülükleri IATA kuralları ile sabit olup, misafirin gerçekte bagajını kaybettiği veya hasarlı olduğunu belgelemesi ile esastır. Bu konvansiyon ve protokol havayolunun sorumluluğunu belirlediği gibi birçok hallerde de sınırlandırmaktadır.

Şirketimiz prosedürlerine göre hasarlı bagajınızın yerine ekte görseli bulunan büyük boy bagajı hangi istasyondan teslim alabileceğinizi tarafımıza iletmenizi rica ederiz. Yapacağınız bildirim sonrasında ilgili havalimanında adınıza bagaj stoku ayrılarak tarafınıza bilgi verilecektir.

 
Kırılan bagaj, havalimanında ilgili bölüme (lost&found) gidip, durum bildirilip ve rapor tutulduktan sonra ödeme veya muadil ürün ile değişim talep edilir. Siz ikisini de kabul etmemişsiniz. Sonradan da evime göndersinler diyorsunuz.

louis vuitton çantanız bile olsa alacağınız tutar yine maksimum aynı olur. yurt dışı uçuştan gelindiyse bu tutar dolar olur. yurt için 427 TL ise yurt dışı 427 Dolar ödenir.
  • janavarorion  (07.09.23 01:28:36 ~ 01:29:39) 
Janavarorion dediklerine haklı olduğunu düşünmüyorum.
Yani pegasus böyle mi bilemem de yaşadığım havayollarinda;
Tutanak tutulmasi.
Bu tutanak ile bir email adresine fotoğraf ve tutanak atilmasi.
Onlarin sana karşı teklif ile gelmeleri.
Senin karşı teklif yapman vz vs derken haftalarca süren bir süreç.
Hayatımda havalimanında direkt para ya da değişim yapilan bir şeye rast gelmedim. Belki eskidir ama simdi bu süreç çoğu firma tarafından outsource bile edildi.
Valizin markasina, modeline ve kaç yıllık olduğuna göre hesaplaniyor. Elinizde fatura falan varsa daha iyi bile. Bir de çelik gibi sinirlerle.
Bu noktada valizi eve de yolluyorlar ve valiziniz pahaliysa evinizden alıp tamir edip geri getiriyorlar.

Misal 2 ay önce samsonite alsaniz ve bunu kirsalar (tutanak tutulacak) tabiki size 400 lira vermeyecekler. Bu noktada benim valiz eskiydi misal, 70€ mu ne verdiler yurtdışında.

O sebepten elimde kaynak yok ama 400 lira asla ama asla max olamaz.

Ha bu arada pegasus tahminim şöyle yapıyor;
Gelin bagaj verelim ama istasyona geleceksiniz.
Ya da gelin para verelim ama bunla alamazsiniz yeni.
Bu olay celik gibi sinir dediğim yer.
Bu arada valiz yeni değilse size asla yenisini alacak para gelmez. Eskimesi hesaplaniyor.
  • logisticsmanager  (07.09.23 09:11:00) 
Değerli bir valizse insan sinir olur fakat,

Ağustos başında Sabiha Gökçen'de büyük ışık çantamı beklerken (kayıp bagaj kısmının o tarafta bekleniyor, valizlerle birlikte gelmiyor) bir kadın geldi, valizinin 2 tekeri kırılmış orada sisteme girildi adam içeriden yeni valiz alıp geldi. Aynı fotoğraftaki gibi siyah bişeydi ama ucuz standart bişeydir herhalde. Yani o an gidenlere hemen teslim ettiklerini gördüm. Ama valizim şu değerde bunu değerlendirin ödeyin denirse iş maile kalıyordur bu şekilde.
  • nhk ni youkosu  (07.09.23 09:39:46) 
Herkese merhaba tekrardan,
Olay yurtdışında havalimanında oldu. Tutanak tutturduk. Türkiye’ye gidince mail atın fotoğraf gönderin dediler. Yeni valiz vermedi kimse. Yani kabul etmediğim durum olmadı @ janavarorion.

Açıkçası vereceklere valize okeyim. Ama gel al kısmı zor. Yakınımda havalimanı yok.
  • Pleiades  (07.09.23 11:07:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.