[]

Dumbell ile evde egzersiz yapmak

Merhabalar.

Elimde, çıkarıp takılabilen diskleriyle ağırlığını en çok 10 kilograma kadar artırabildiğim bir adet dumbell var. Kendimce bir antrenman programı oluşturdum. Şayet üşengeçliğe vurmazsam, iki günde bir, bu bir adet dumbell'ı kah sol elimde kah sağ elimde tutarak çeşitli hareketler yapıyor, vücudumun hemen bütün bölgelerini elverdiğince yormaya gayret ediyorum. Hayatımın hiçbir döneminde sporla uğraşmadım, beden gücü gerektiren bir işte uzun süreler çalışmışlığım da yoktur. Buradan nasıl ürkütücü bir fiziğe sahip olduğumu varın siz düşünün! Hobi olarak vücut geliştirmeyle uğraşanlar kadar bu işe mesai harcayabilecek motivasyonum yok. Niyetim, kıyafetin altından fırlayacakmışçasına şişkin kaslara sahip olmak değil. Elimdeki bir adet öksüz dumbell ile bunun mümkün olmadığını da gayet iyi anlamış bulunuyorum zaten. Hareketsizlik yüzünden bedenim yıllar geçtikçe pelte kıvamına gelmesin; hafifçe kıvrımlı ve dolgun, gösterişsiz ama formda bir vücut yapısına kavuşayım, benim için kafi.

Dumbell'ın yanına bir de barfiks demiri ekleyerek, ev ortamında gün aşırı uygulayabileceğim bir egzersiz rutini oluşturmak istiyorum kendime. Fakat hangi hareketleri, kaç kg ağırlıkla ve kaç kez tekrar ederek yapmam gerektiği konusunda hiçbir fikrim yok. Musclewiki isimli internet sayfasını inceleyerek karın, bacak, omuz, göğüs, ön ve arka kol için birer hareket belirledim. Her set arasına birer dakikalık dinlenme araları ekleyerek 3 set-12 veya 10 tekrar halinde bunları uyguluyorum. Kullanacağım ağırlığı ise, son setin son tekrarına geldiğimde bir tekrar daha yapamayacak kadar yorulmuş olmamı sağlayacak şekilde tespit ediyorum. Ama bu yöntem ne kadar doğru ve etkilidir, bilemiyorum. Bir yol gösterseniz hiç fena olmaz.

 
Fitify tarzı bir uygulama ile spor aletinizi ekleyip o aletle yapılabilecek egzersizlere bakabilr, hangi hareketin hangi kasları çalıştırdığı vs hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Tam olarak sorunuzun cevabı değil ama yol gösterir yine de.


  • psipsipsi  (07.09.23 00:02:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.