[]

Fullfilment hizmeti vermek

Küçük bir depom var .
Bir arkadaşım ise internetten kendi ürettiği bir ürünü satıyor ( 3 ortaklar 3 ününde başla işleri var )
Günlük kargo sayılarını bilmiyorum .
Ürünlerin ben kargolayabilirim. Paketleme ve kargolama , iadeleri kontrol işlemlerini ve kısmı depolama yapabilirim .
Ama geçimimi sağlamam gerek ve tüm maliyetimi doğal olarak bu arkadaşlara yükleyemem .
Aylık sabit bir fiyat ve kargo başına bir ücret teklif etmek istiyorum .
Atıyorum aylık sabit 3500 tl + kargo başına 3 tl gibi . Çok değişen var tabi 1000 tl yi bile başkasına vermek yerine o işi kendi yapmak isteyenler olur .
Zaten o kafadakilerle olmaz .
Kaç adet kargo yapıyorlar bilmiyorum .
Fakat ben böyle bir hizmeti yaptırsam fiyat revizeleride yaparım ( optimum satış fiyatı ) falan .
O yüzden anlaştıktan sonra sayı çoğalabilir .
O yüzden abartıyorum 10.000 kargo ile uğraşmam da mantıklı olmaz, bunun için ek personele galan ihtiyaç olur falan filan .
1-O yüzden sabit ücret ne olmalı , kargo başına ne yazmalıyım .
( kargo olacak ürün zarar görecek değil kendi kutusunda )

Hasılı nasıl bir anlaşma teklif edebilirim .
2-Hangi hizmetleri sunabilirim . ( iadelere karışıyım mı )
Raporlama ne kadar vereyim .
Ki böyle bir işlem yapsam şirkete ait kullanıcı girişlerini istemem olmaz ama , + panel , sadece siparişleri görebileceğim talip edebileceğim bir kullanıcı hesabı açılabilir mi ) tr deki pazar yerlerinde böyle bişey var mı )
3-Geç teslim edilen kargo için kendime ceza şartı koyayım mı ?
4-Depolama için yerim var , fakat ürünler bende kalacağı için onların güvenliğinden ( hırsızlığı olur, su basar vb. Zaten meteliğe kurşun atıyoruz, nasıl bir sınırlandırma getireyim ?
Atıyorum maxium 200 ürün stokta bulunacak şekilde depolamayı veya bir önceki ay satışların yüzde 10 fazlasını depolama olarak kabul mü edeyim .
( arkadaşalar mal satıldıkça yerine getirir koyar illaki ama olay , hacı bi palet indirek ya senin orada durmasına gelmesin . Gelirse de parasını alayım .
5-Minımum kaç aylık sözleşme şartı koşayım .
Evet arkadaşalar, para kazanmam lazım ve uyarsa işe çevirmek istiyorum.
O yüzden fazla yazmış olabilirim . Belki bu işi yapan arkadaşlarda vardır yardımcı olursanız sevinirim.

 
işin sınırlarını iyi belirle ve işin sınırlı olsun. şunu da yapayım derken bir dünya işin üzerine yıkılır. zaten bu 3 kişi kendi işinin başında durmuyorsa en az harcayıp en çok kazanmak isteyeceklerdir. ayrıntıya çok girmiyorum ama arkadaşınla iş çok sıkıntı olur. üstelik eşit konumda değilsiniz


  • paintov  (06.09.23 01:19:32) 
bugün sizin yapacağınız işi yapacak sadece 1 personel alsalar, onlara maliyeti 20-25 bin lira civarı olacaktır. Siz her ay ortalama ne kadar sipariş gönderdiklerini öğrenin, üzerine de yapacağınız hizmetlere göre mesela maaşınızı 30 bin'e çıkartacak gibi teklifinizi verirsiniz, çünkü depo diyorsunuz, güvenlik diyorsunuz falan. Siz bu etapta kendi altınızda birini çalıştırmayı da pek düşünmeyin bence, çok detaylara da girmeyin, sonuçta ihale almayacaksınız. başlayın, arkadaşlarınızla da öyle konuşun, devamını şartlar değişmeye başlayınca sizden memnun kalıyorlarsa zaten yardımcı olacaklardır.


  • malheiros  (06.09.23 08:45:04) 
şu an belli ki onların işi bir şekilde yürüyor. yani çok avantajlı değilsiniz. önce sizi denemelerine izin verin. 1 aylık sipariş kadar ürünü size versinler 1 ay siz bir yürütün. bu 1 ay sizin de durumu test edeceğinizi ve ondan sonra konuşmak istediğinizi söyleyin. dediğiniz gibi sizin tüm maliyetinizi yüklenmezler. zaten şu an o iş için birini çalıştırmıyorlarsa 0TL'den size geçecekler. yani her türlü onlar için zor bir karar.


  • enteg  (06.09.23 09:04:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.