[]

çok güzel hareketler nasl başladı

şu an youtubedan seyrewtmeye başladım. aslında bir dmet tiyatro seyrediyordum. sonlara doğru çok güzel hareket oyuncuları doldu ve mecbur bir demet bitince bir de çok güzeli göreyim dedim.

bir demetteki tecrübeli oyuncuların hiçbiri yok tabi. neden böyle bir konsept seçtiler. yani mesela arada demet akbağ filan gelmek mi istemedi.

bu oyuncular bayağı alkış alıyor şu an yani çok güzel hareketlerde ve sevilyor. belli ki fanları da vardı zamanmında ama şu an hepsi silinip gitti gibi. araştırdım çoğunu insrtagramlarına baktım. piyasada olan 1-2 kişi hariç göremedim. şansı mı değerlendiremediler yoksa zaten kaliteli değiller miydi.

sarp apak da mesela bkmden çık maymış.

bir demet tiyatroya da bir sürü oyuncu gelip büyük dizilere geçiş yaptı. ata demirer şafak szer uğramayan yok diziye. nasıl yapabildi yılmaz bunları

1i bitirip 2ye niye geçti bir de. reytingler mi düştü. bir demeti kaldırdılar çünküreytingler azalmış. sonra tekerar tvlere geleyim diye böyle bir şeye girişti belli ki. türkiyede ilk oldu. benzerleri çıktı ali sunalınki gibi.

 
Ortaya karisik bir soru olmus, ben de ortaya karisik bir cevap yazicam.

Ben bir demet tiyatro'yu cocukken izliyordum. Yetiskinligimde komik gelmiyordu.

Cok guzel hareketlere eski kadronun girmemesi iyi olmus, cunku cok guzel hareketler 1 bayagi iyi (butun skecler degil tabii ki ama oguzhan, ibrahim, eser'in yazdigi skecler, zeynep'in skecleri falan cok iyi). Artik yeni bir kadro, yeni bir nesil gerekiyormus demek ki.

1'in sonuna dogru da skeçler kotulesmeye basladi, sonradan eser "tukenmistik artik" diyecekti. Normal bence, 100 kusur bolum cekmislerdi zaten.

Bana gore bir daha hicbir sey cgh 1'in yanindan gecemedi. Ali sunal'in yaptigi cok kotuydu. Cgh 2 de kotuydu. Demek ki cgh 1'deki ekip şansa bir araya geldigi icin ortaya boyle bir iş cikabildi.
  • ahm1  (05.09.23 22:32:14) 
Aslında yıllardır var olan meddah kültürünün modernize edilmiş hali değil mi?

Levent kırca skeçleriyle başladı sonra yılmaz aldı sazı eline ve bu şekilde ortaya çıkmış oldu.

Çgh 1 kaliteliydi evet kabul ediyorum ama bence o kadar iyi olmasının sebebi o zamanlarda o tarz işlerin olmamasıydı. çünkü 2 de yazılan metinler çoğu zaman 1 den daha iyi ama artık bu tarz şeyler çok olduğu için ön plana çıkamıyor.

Mesela yeteneksizsiniz yarışmasının ilk bölümüyle son bölümünü hatırla? artık birisi ağzıyla kuş tutsa ee kaç kere gördük diyoruz.

Çgh 2 nin 1 in gölgesinde kalmaının en önemli sebeplerinden birisi budur.

Oyuncuların değerlendirilmeme kısmı da bence şansla alakalı değil. Özellikle türkiyede hiçbir şey şans değil.

Eser nasıl meşhur olduysa diğerleri de o sebepten meşhur olamadı.
  • respect  (06.09.23 00:45:54) 
bdt'deki oyuncular tiyatro sanatçılarıydı çoğunluğu. hatta sağlam oyuncular da vardı. o zaman tv çok yaygın olmadığından böyle bir iş yapmışlar. görünür olma imkanı azdı o zamanlar. şimdi her hafta bir bölüm çekiyor çgh. demet akbağ, rahmetli erdal tosun, olgun şimşek, settar tanrıöğen, engin günaydın gibi büyük oyuncuları öyle her hafta televizyona çıkaramazsın. kendileri çıkmaz ilk önce.

bkm bir tiyatro-kültür merkezi. doğal olarak buradan tvye geçen çok oyuncu var ve iyi oyuncular da var.
  • paintov  (06.09.23 01:29:26) 
çghb bkm mutfak projesi. bkm mutfak da bkm'deki yılmaz erdoğan falan gibi esas ustalardan eğitim alan daha işin başlarında olan ama yetenekli kişilerden oluşuyor. haftalık skeç şovu meşhur isimlere yaptırmak için çok uygun bir konsept değil zaten böylesi daha uygun. dünyada da bu tarz işler yıldızlarla yapılmaz ama kendi yıldızlarını yaratır ya da haftalık farklı farklı yıldızlar kullanırlar (her hafta aynı isimle devam edilmez). burada da bazen ünlü konuk oyuncular olmuş olması lazım.

aslında oyunculardan burada kendini gösterdikten sonra yükselen epey isim oldu yani yukarda dediğim gibi kendi yıldızlarını yarattı. ersin korkut baya filmde oynadı ve oynuyor da sanırım. eser yenenler, oğuzhan koç, ibrahim büyükak üçlüsü kendi şovlarını yaptı. oğuzhan müzikte ilerledi baya, ibrahim gişede sevilen filmler yazıyor ve oynuyor hala. büşra pekin de baya filmlerde dizilerde başrol oynadı, bülent emrah parlak da öyle ama biraz siyasi olarak sivrildiği için o tarz işlerde oynuyor genelde, aslında metin yıldız baya yükselmişti dizilerde oynuyordu ama sonra karısına şiddet uyguladığı haberleri çıktı falan öyle çekilde piyasadan. magazinsel olarak pelin öztekin de gündeme geliyor ara sıra. murat eken ve şahin ırmak biraz beklentilerin altında kaldı denebilir baya sevilmelerine karşın sinema ve tv'de fazla iş yapmadılar ama onlar dışında sevilen tüm isimler bir şekilde parladı sanırım.

1 bitirip 2'ye geçmek de çok doğru ifade değil bence çghb bitmişti esasında. çünkü çok çekildi yukarda arkadaşlar da yazmış her hafta her hafta aylar yıllarca skeçler yazmak kolay değil. aradan yıllar geçti (8 yıl geçmiş) ve çghb artık güzel bir nostalji olunca neden tekrar yapmıyoruz dendi. eski kadrosuyla artık olamayacağı için (yukarda yazdığım gibi birçoğu kendi yoluna gitti farklı projelere girdi) yeni kadrosuyla yapıp yeni yıldızlarını yaratmayı düşündü muhtemelen. ben izlemedim şahsen ama pek başarılı olmadı diye biliyorum. ilki türkiye toplumunda ciddi iz bırakmış bir iştir ama.
  • semaforo de medianoche  (06.09.23 03:13:14 ~ 03:19:36) 
Bir demet tiyatro, tiyatroydu, usta işiydi. Çghb adı üstünde mutfak, yetenekleri olanların öne çıktığı. Çok da ünlüsünü çıkarttı, bazısı özel hayatı sebebiyle geri kaldı. Ali sunal'ın yaptığına 2 dakikadan fazla dayanamadım, güldür güldür korkunç bence, oyunculuk da skeçler de. Çghb 2 de sevemedim. Eskileri izlemek en iyisi bu durumda =)


  • mslny  (06.09.23 15:03:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.