[]

C# - Nasıl Yapılır?

Merhaba,
C#'da böyle bir özellik var mı?

Mesela 4 değişkenim var (stage1,..., stage4). Bunlardan sadece 1 tanesi true olabiliyor, diğerleri false (hepsi olabiliyor ama aynı anda değil hep 1 true 3 false olacak).
Uygun durumlarda her seferinde hepsini set etmek yerine beşinci bir değişken yaratıp, her true ihtimali için 1, 2, ..., 4 diye tanımlama yapsam. Sonra istediğim zaman sadece bu değişkeni set etsem.

Bir de varsa böyle bir şey adını da paylaşabilirseniz, okuyup-araştırayım.

Teşekkürler.

 
stage1,..., stage4 yerine bir Stage enum'ı tanımlamak işinizi çözer mi?


  • dr doofenshmirtz  (05.09.23 17:53:33) 
winforms kullanıyorsanız radio button ile yapılabilir ama enum en temiz yöntem.


  • inheritance  (05.09.23 19:32:24) 
@dr doofenshmirtz
Sanırım bu şekilde yapamıyorum. Enum'da değerler sabit diye anladım, yanlışsa düzeltin lütfen.

@inheritance
Winforms değil, Unity üzerinden.

Sadece 1 tane gösterilecek 4 görsel var. 1'i gösterilirken diğer 3'ü gizlenecek. Bu da buton ile yapılacak. Bastığımız zaman hangisi gösterilecekse o true olacak, geri kalanlar false olacak. Ben de her seferinde 3'ü false yap öbürünü true yap yerine, her kombinasyon için bir değer belirleyeyim. O değer değiştikçe kombinasyonlar ona göre kendiliğinden değişsin istiyorum.

Ben tam hakim olmadığım için konuya böyle bir özellik var mı sormak istedim.
  • heritage  (05.09.23 20:58:50 ~ 20:59:22) 
şöyle olabilir: Stage diye bir class yapın, içine stage1..4 diye private değişkenleri koyun. public olarak SetStage1..4 ve GetStage1..4 diye metodlar koyun. örn SetStage1 içinde stage1=true, stage2..4 = false yapın. Get lerin içinde return yapın.


  • inheritance  (05.09.23 21:32:13) 
@inheritance + 1

Reactive programming diye bakarsanız aradığınız keyword bu.
  • plutongezegendegilmi  (05.09.23 22:14:29) 
Enum evet. Hatta int değişken bile yeter. Stage1=true diğerleri false yapacağınıza int cinsinden stage=1 dersiniz, true false kontrolü yerine stage cinsinin sayı değerini okursunuz.


  • Tisatiaşer  (05.09.23 22:55:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.