[]

hisse senedi yatırımı

selamlar, şirket durumundan, seviyesinden bağımsız olarak her ay bir miktar yatırım yaptığınız hisse senetleri var mı? yoksa her ay analiz ederek mi giriş yapıyorsunuz




 
Var ama bu dediğiniz şeyi yapmadan önce de zaten o yatırım yaptığınız şirketi detaylı incelemiş ve göz ucuyla da olsa takip ediyor olmalısınız. Verileri kuvvetli, o verilerin marka değeriyle günlük hayatta da görünür olduğu bir şirket bulursunuz aradaki iniş çıkışlara çok aldırmadan düzenli alım yaparsınız. Çünkü yaptığınız analiz uzun vadelidir, bir yıl sonrayı değil, 5 yıl sonrayı görmeye çalışmışsınızdır vs. Tabi arada bir şirketin hala sizin ön gördüğünüz çizgide gidip gitmediğine bakarsınız.

Ancak ortalıkta dolaşan uzun vadeli yatırımcılık temalı podcastlar genellikle warren buffet gibi yabancı ve özellikle de abd merkezli yatırımcıların sözlerini temel alarak ilerliyor, buffet'ın sözleri elbette hafife alınacak şeyler değil ancak o söylediklerini

1- Hem abd piyasası üzerinden ifade ediyor
2- Hem de genel olarak ekonominin belli sınırlar içerisinde stabil olduğu, iniş çıkışların belli bir beklenti dahilinde seyrettiği "daha" tahmin edilebilir bir çizgideki senaryolar üzerinden konuşuyor.

Bizim ve diğer birçok gelişmekte olan ülkenin piyasaları çok hareketli.

Böyle ortamlarda olağan dışı yükseliş hareketleri oluştuğu zaman birikmiş kârınızı alacağınız zamanı bilmek (bkz. kâr realizasyonu) önemli. Aksi taktirde yatırım yaptığınız şirket ayakta güçlü durmaya devam etse bile siz atıyorum hisseyi aldıktan 2 sene sonra kendinizi %2000 karlı durumda bulabilirken 3 sene daha geçince hisseyi ilk aldığınız noktadan çok da ileri gidememiş halde bulabilirsiniz.
  • akhenaten  (05.09.23 09:02:10 ~ 09:05:57) 
Türkiye için her şirketin iyi veya kötü dönemleri oluyor, çok hızlı bir piyasamız var. Eğer her ay bir miktar parayı borsada değerlendirmek amacındaysanız hisse senetleri yerine hisse ağırlıklı fonlar almanızı öneriririm. Tabii ki bu durumda bir fon yönetim ücreti ödeyeceksiniz ancak paranız aktif yönetildiği için tatmin edici bir getiri elde edebilirsiniz.

NNF, MAC, HVZ, ST1 gibi fonlar yer yer alıp sattığım, beğendiğim fonlar. tefas.gov.tr'de fonlarla ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz.
  • loras  (05.09.23 13:30:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.