[]

Mekanik Klavye Oyun Dışı Kullanım?

Selam ahali. Mekanik klavyelerin oyun dışı performansları nasıl? Metin yazma vs. işlerinde iyi iş çıkarır mı? Oyun dışı kullanım için önerir misiniz?

Teşekkürler


 
bu mekanik klavyelerin asıl olayı yazı yazma performansı değil mi zaten ya? ben klavye sesine bayılan biriyim o yüzden iyi bir mekanik klavye ile yazı yazmayı çok severim ama sesten rahatsız olanı da uyuz edebilir. Onun dışında çok hakim değilim ama switch çeşitleri falan vardı mekanik klavyelerde. Yazı yazma kolaylığı açısından da kesin bir rehber falan vardır.


  • nundu  (04.09.23 16:40:54) 
metin yazma konusunda aktivasyon mesafesinin kısalığı ve geri bildirimi nedeniyle blue switch en uygunudur, hem basarken tuşun aktive olduğunu hisseder hem de daha az yorularak yazarsınız ama blue switch’in klikli sesi etraftakileri geçtim sizi bile rahatsız edebilir, eğer hastası değilseniz.

ben keychron k2 pro kullanıyorum, üzerinde gateron pro black switch takılı. black switch hissiyatı en tok ve en smooth switchlerdendir. aktivasyon mesafesi blue, red gibi switchlerden uzun olmasına rağmen ben yazı yazarken büyük keyif alıyorum, kafa ütülemiyor. tok ve derin sesiyle switch’lerin tom waits’i gibi bir şey benim için :) fakat işim gerçekten de bütün gün bir şeyler yazmak olsaydı, black switch’e göre aktivasyonu daha kısa olan ama blue switch kadar da sesi rahatsız etmeyen silent red gibi bir switch tercih ederdim. keychron’un k3 modelleri de çok iyi bu konuda, düşük profilli switchler olduğundan yazım için çok uygun.

oyun konusunda zaten mekanik klavye her türlü membran’dan iyidir ama kablosuz bir klavye de tercih etseniz kablolu modda kullanmanız lazım. silent red’i oyun için de öneririm.
  • phoarbix  (04.09.23 17:40:45) 
blue switch mekanik klavye kullanıyorum, günde min 10 saat kod yazıyorum kendisiyle ve aşırı keyifli


  • mister green  (04.09.23 21:30:45) 
Mekanik klavye kullanıyorum, kod yazarken ciddi etkisi var, membran klavyelerden daha verimli ve hata yapma oranını gözle görülür şekilde düşürüyor, psikolojik bir etki mi yoksa fiziksek bir etkisi mi var bilemiyorum. Oyun oynamak için mekanik klavye mi kullanılıyor o konuda fikrim yok.


  • solo  (04.09.23 23:19:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.