[]

voleybollda nasıl üstüste 2 kez olabildi şampiyon

zamanında neslihan vardı o zamanlarda da iyiydi de bu kadar olmamştı. futbolda 3. lük. baskette de 2. lik vardı sanki 2000lerde. böyle bir derece gelmemişti
vargası devşirmelerinin etkisi büyük de yine de böyle bir kadro nasıl oluştu. şans işi mi. seneye mesela tekrar kazanırlar mı. yani çoğu sporda derece yokken bunda 1. olmasınaı anlam veremiyorum. 80 milyonluk ülke. bir sürü spor alanında başarı beklerken niye voleybol. yani sadece vargas ebrar mı sırtladı 2 kişi mi yani



 
sans isi diye bir sey yok.
cok calismak var. büyük disiplin ve fedekarlik var. inanmak var.
kizlar, cumhuriyetin 100. yilinda ülkeleri icin bir sey yapmak istediler. kendilerine dil uzatip rakip ülkelerin milli takimlarini destekleyen omurgasizlarin hainlikleri de onlari kamciladi. Finale gelene kadar da Türkiye cok güclü rkakiplerle karsilasti mesela ama Sirbistan bu sefer kendinden daha zayif rakiplerle oynayarak finale geldi.
  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (04.09.23 13:51:41) 
vargas.

bizim ekol dediğimiz ülkelere kıyasla hep bu game changer dediğimiz oyuncu eksikliğimiz vardı. yani sallıyorum egonu'yu, boskovic'i, gabi'yi çıkar takımdan geri kalan oyuncuların bir farkı yoktu seviye olarak. bunu vargas'la kapatınca hatta bana kalırsa öne geçince şampiyonluk da geldi.
  • gule gule  (04.09.23 14:04:31) 
önce milletler ligi denilen vnl'de şampiyon olduk. bu yeni bir turnuva son bir kaç yıldır yapılıyor ve açıkçası çok önemsenmiyor bazı oyuncular katılmıyor bile. ardından yani dün cev avrupa şampiyonasını kazandık. ikisi farklı turnuva. milletler ligi tıpkı futboldaki milletler ligi gibi neredeyse kimsenin takmadığı bir turnuva. çok bir prestiji yok. görece daha önemli olan avrupa şampiyonası, dünya şampiyonası ve olimpiyatlar.

melisa vargas öncesinde de uzun süren guidetti dönemi de dahil son 15-20 yılda kadın voleybol takımımız çeyrek final yarı final ve final oynayabilmişti zaten. ama bir türlü altın kazanamamıştık. kadın voleybolunda türkiye sultanlar ligi dünyanın en iyi ligi şuanda. son 20 yılda voleybol gerek fizikş altyapı gerekse oyuncu yetiştirme ve diğer tüm yapılan yatırımlarla bu başarı adım adım sağlandı. vakıfbank zaten voleybolda dünyanın tartışmasız en iyi takımı sayısız başarı ve şampiyonluğu var.
dolayısıyla voleybolda zaten önemli belirli bir seviyenin üzerinde türkiye hem milli takım olarak hem de lig takımları olarak.

yeni koç santerelli ve vargas'ın takıma etkisi kesinlikle yadsınamaz. dün 5 setlik final maçında toplam 65 sayı üzerinden oynandı maç ve bu 65 sayının 41 tanesi sadece melisa vargas'dan geldi. düşünün tek başına 41 sayı üretti. neredeyse aldığımız 3 setin 2'sini tek başına kazandırdı. bu olağanüstü bir şey. ek olarak eski koç guidetti vargas'ı hiç düşünmezken yeni koç santerelli geldiğinden beri vargas üzerinden oyunu çizdi hep. ve son iki şampiyonlukta da bunun meyvesini aldı.

ebrar ise dün 5 set oynadığı maçta malesef sadece 11 sayı üretebildi. aslında oynadığı pozisyon gereği bu çok düşük bir performans. ilk sette de çok basit top karşılama hataları yaptı ve çok sayı yedik malesef. yani ebrar'ın total verimlilik puanı 5-6 anca olmuştur dünkü 5 setlik maçta. bu seviye için iyi bir final performansı değil bu.

voleybol sonuç olarak bir takım sporu. bireysel değil. elbette her oyuncunun katkısı var şüphesiz ancak melisa vargas'ın müstakil katkısı çok çok ekstra bunu kimse inkar edemez. eski koçumuz guidetti (şimdinin sırbistan koçu) bile maç sonu verdiği röportajda her şeyi denedik ama vargas'ı durduramadık dedi. yıllardır turnuvalarda 2.-3.-4. olduk ama tam bir winner oyuncumuz olmadığı için bir adım öteye geçememiştik. vargas bu winner eksikliğimize adeta ilaç geldi. kendisi de kendisini ve potansiyelini buldu aslında. takım olarak enerji uyumu da çok yüksek tabi. özge, eda, hande... onlarda ekstra iyiydi dün akşam.
  • ezkaza  (04.09.23 14:06:29) 
Kadınlar voleybolunun en iyi ülkesiyiz şu anda, ama erkeklerde o kadar da başarılı değiliz maalesef.

Ayrıca kadınlar voleybolunda sadece milli takımlar düzeyinde değil, kulüp düzeyinde de dünyanın en iyisiyiz. futboldaki şampiyonlar liginin voleyboldaki ekürisini her sene bir türk takımı kazanıyor, öyle düşün. hatta finali de 2 türk takımı oynuyor bazen.

ben bunu türk kız çocuklarının voleybola olan yüksek ilgisine ve türkiye'de voleybola ayrılan yüksek bütçeye bağlıyorum. büyük ihtimalle dünyanın en pahalı birinci veya ikinci voleybol ligidir türkiye kadınlar voleybol ligi. böyle olunca da dünyanın en iyi oyuncuları ya türkiye'ye ya da italya'ya gidiyor oynamak için. bu sayede de voleybol ekosistemimiz gelişiyor, oyuncularımız da gelişiyor.
  • king lizard  (04.09.23 14:17:10) 
Türkiye son 7 avrupa şampiyonasının 6'sında ve son 5'inde yarı final oynadı. Bu 10 yıldan fazla bir süreye denk. Yani senin takımın form durumu, jenerasyon falan demeden hep avrupanın zirvesine oynamış. Öncesinde 2003'le başlıyor tabii süreç, Neslihanlı jenerasyonun başlangıcı, filenin sultanları tabirinin ortaya çıkması vs. Yani 20 senedir federasyonundan kulüplere, sponsorundan teknik ekibe çok büyük emek var. Tabii ki oyuncularda da var onu saymıyorum bile.

Vargas evet çok büyük faktördü ama Vargas olmasa yine yarı final yapardık. Son aşamayı geçmemizi sağlayan faktör oldu. Onun Türk vatandaşı olmasında da Ali Koç'un baya büyük emeği var mesela. Yani baya kolektif bir çaba sonucu gerçekleşti bu şampiyonluklar.

VNL o kadar da küçümsenecek bir turnuva da değil. İtalya hariç hemen her takım as kadrosuyla geldi. Biz Vargas oynatmadan Gabili Brezilyayı yendik vs yani diğer ülkeler yedek kadroydu da biz full as oyuncularlaydık gibi bir durum yok
  • nundu  (04.09.23 14:22:30) 
aslında kadınlar voleybolunda 2000 li yıllardan itibaren iyiyiz. o yıllarda özlem neslihan natalya hanikoğlu vs takımında yine avrupa liderliğine oynuyorduk ama o zaman polonya, italya, almanya vs daha iyiydi. ama biz de dişliydik. sonra yıllar içinde voleybol ata sporumuz gibi oldu. üstüste başarılar geldi. zaten avrupalı bir çok yıldız oyuncu bizim ligimizde oynuyorlar. onlar geliştikçe biz de geliştik. son alınan derecelerde malatyalı vargas'ın da payı büyük ama.

kısaca son 20 senedir aslında voleybolda çabalıyoruz. bir de seneye olimpiyat madalyasi takarsak süper olur.
  • exlibris  (04.09.23 15:23:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.