[]

arabanın bakımını 3 ay ertelesem bir şey olur mu?

geçen sene ekim'de yıllık bakımını yaptırmıştım. ama bu sene maddi olarak sıkıntım var.

geçen sene arabanın 5.ci yılıydı ilk defa servis dışında sanayi ustasına götürüp standart yıllık bakım yapıldı. 65.000 km'de idi. yağı, Hava Filtresi,Yağ Filtresi,Polen Filtresi değiştirildi.

bu sene araba 67.500 km'de yani bakımdan sonra 2.500 km kullanıldı. 20 gün sonra tam 1 yıl geçmiş oluyor bakımdan.

arabanın bakımını 3 ay ertelesem yani geçen seneki bakımdan 15 ay sonra yaptırsam sorun olur mu?

 
hiçbir şey olmaz. hatta bu kadar az kullanıyorsanız ben olsam 1 yıl daha ertelerdim.


  • enteg  (04.09.23 13:09:52) 
Hiçbir şey olmaz. Aracın garantisi vs zaten bitmiş. sizi yetkili servise bağlayan bir durum da kalmamış. Bu sebeple hiç kendinizi sıkıntıya sokmayın. 15 ay da olur 18 ay da olur.

Bu kadar az kullanmaya zaten sadece yağ ve yağ filtresi değişir. hava, polen falan elletmeyin. daha önce hiç değişmemişse yakıt filtresini göz önünde bulundurun.


5 yıl için de lastikler hiç değişmemişse artık sertleşme ve çatlaklar başlamış olabilir. ilk fırsata kontrol ettirin.

yine aynı şekilde 5 yıl içinde akü hiç değişmediyse bu kadar az kullanılan bir araçta kontrol edilmesi gerekebilir.


kısaca ne zaman paranız olursa o zaman yaptırın dert etmeyin
  • janavarorion  (04.09.23 13:13:53 ~ 13:14:48) 
çok bilgim yok ama yağ 1 yılda azalabiliyor. olması gerekenden az seviyedeyse sıkıntı olabilir sanki ve akü de az kulanımda bitebiliyor. fren yağı vs bilmiyorum


  • ShadowOfMoon  (04.09.23 13:23:12) 
bir şey olmaz, zaten kullanmamışsınız.


  • adivar  (04.09.23 14:20:51) 
bişey olmaz arabalar genelde 10k km periyotlarla bakıma girer. motor yağı ve araç içindeki sıvıların çoğu en geç 2-3 yılda bir mutlaka değişmelidir. sizin durumunuzda 1 yıl daha hiç sorun yaşamadan rahatlıkla kullanırsınız.

şu an hava sıcak ama kışa doğru sabah ilk çalışmada zorlanıyorsa aküyü değiştirin, herhangi bir benzincide yağına suyuna baktırın. eksik varsa uygun antifiriz ve motor yağı ile tamamlayın. normal şartlarda bu sıvılarda aşırı eksilme olmaz. ama motor yağı her 1000km kullanımda 100ml kadar eksilebilir.

fren balataları ne durumda bilmiyoruz ya gözle kontrol edilmeli. ya da fren yaparken ötme sesi gelmeye başlarsa geç kalmadan değiştirilmeli. gene 1-2 günde birşey olmaz ama ötme varken 1-2 ay gibi uzun süre kullanmaya devam ederseniz balata biter ve diske zarar verebilir.
  • orpheus  (04.09.23 18:24:06 ~ 18:28:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.